Zelenjadarstvo objavil

ZANIMIVOST – KVINOJA Z ZELENJAVO

Praznični dnevi, ki so za nami, so nam postregli s toliko različnimi jedmi, da se je večina miz pod njimi kar šibila. Pa tudi mi. Zdaj so prazniki mimo, zato se vračamo k zmernosti in lahkotnosti.

Kdo je že poskusil narediti kaj z menija Teresamisu? Ste? Ni potrebno posebej komentirati, mar ne? Če še niste, pa kar dajte, da boste vedeli, zakaj tako radi delimo njene recepte.

Danes vam predstavljamo Terezin recept, ki ne dela preglavic, saj, kot sama pravi, jed neguje naše telo in umiri misli. Priprava je enostavna in hitra, zato se je lahko lotimo kadarkoli nam ustreza. Tudi zvečer.

Pesto
– 1 avokado
– 2 pesti špinače
– 1/4 skodelice pinjol
– 15 listov sveže bazilike
– 1 strok česna
– sok 1 limone
– ščep soli

V multipraktiku zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo gladkega pesta.

Kvinoja
– 1 skodelica kvinoje
– 1 bučka
– 1 rdeča paprika
– 1 por
– 1/2 skodelice narezanih sušenih paradižnikov
– svež timijan
– svež rožmarin
– sol/poper

KvinojaPred kuhanjem moramo kvinojo za nekaj časa namočiti v vodo in jo potem dobro sprati.

Kuhamo v razmerju 1:2, in sicer 1 skodelico kvinoje kuhamo v 2 skodelicah soljene vode. V ponvi popražimo narezano zelenjavo in ji dodamo začimbe. Ko je kuhano, dodamo kvinojo k zelenjavi in postrežemo z veliko žlico pesta.

Dober tek. Tebi, Tereza, pa hvala!

 

 

VIR : http://www.mojezdravje.net/kvinoja-z-zelenjavo/

ZANIMIVOST – KVINOJA Z ZELENJAVO

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook