Zanimivosti objavil

16. In 17. 1. 2017 – OBVESTILO – OBISK MAG. DEJANA ŽIDANA V RUSKI FEDERACIJI

OBISK MAG. DEJANA ŽIDANA V RUSKI FEDERACIJI


Mag. Dejan Židan bo kot minister in podpredsednik Vlade RS v ponedeljek in torek, 16. In 17. 1. 2017 na obisku v Ruski federaciji. Namen obiska, ki ga bo spremljala gospodarska delegacija ter predstavniki znanstvenih institucij, je nadaljnja pospešitev in širitev gospodarskega ter drugega sodelovanja z Rusko federacijo na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane. Obisk je med drugim tudi pregled in dokončna priprava vseh potrebnih aktivnosti pred obiskom predsednika RS Boruta Pahorja februarja v Ruski federaciji.

Ruska federacija je opredeljena v akcijskem načrtu prioritetnih aktivnosti ministrstev in vladnih služb kot ena tistih, ki jim je namenjena posebna pozornost. MKGP je v okviru prednostne naloge na področju internacionalizacije v minulem letu začelo poglobljeno sodelovanje z Republiko Tatarstan. Letošnje leto je poudarek na strojni tehniki, ki je vezana na kmetijstvo in gozdarstvo ter na samo večanje proizvodnje hrane, v katero Ruska federacija trenutno intenzivno vlaga.

V okviru obiska mag. Dejana Židana so predvidena srečanja z ministrom za kmetijstvo Ruske federacije Aleksandrom Nikolajevičem Tkačjovom, ministrom za masovne komunikacije in tehnologije Nikolajem Anatoljevičem Nikiforovom, namestnikom ministra za energetiko Janovskim Anatolijem Borisovičom ter predvidoma z ministrom za naravne vire in okolje Sergejom Efimovičem Donskojem in ministrom za industrijo in trgovino Denisom Valentinovičovom Mantorovom. Potekala bodo tudi srečanja z visokimi predstavniki gospodarske zbornice, državne Univerze Lomonosova in kmetijske univerze Timirjazeva ter ruskih podjetij.

Ruskim partnerjem se bodo predstavila tudi slovenska podjetja, potekala bodo poslovna srečanja slovenskih in ruskih podjetij. V slovenski gospodarski delegaciji bodo predstavniki sledečih podjetij in znanstvenih institucij: DUOL, SIP Šempeter, Mlinostroj, Pomurski sejem, Geoplin, EHO, Karachun, Mikelj SPIRITS, Tajfun Planina, Iskratel, Comita ter Gospodarske zbornice Slovenije, Kmetijskega inštituta Slovenije, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede (Univerza v Mariboru).

Predviden program ministra mag. Dejana Židana:
Ponedeljek, 16. 1. 2017
13.00        Srečanje z ministrom za naravne vire in okolje Sergejom Efimovičem Donskojem (predvidoma)16:00         Srečanje z ministrom za kmetijstvo Aleksandrom Nikolajevičem Tkačjovom

18:00         Obisk državne Univerze Lomonosova

19:30         Dogodek Slovenije in Ruske federacije – šahovski dvoboj slovenske delegacije z nekdanjim svetovnim prvakom Anatolijem Karpovim

Torek 17. 1.2017

9.30         Obisk državne kmetijske univerza Timirjazeva  (predvidoma)

11:00        Srečanje z ministrom za masovne komunikacije in tehnologije Nikolajem Anatoljevičem Nikiforovom

12.30        Srečanje z namestnikom ministra za energetiko Janovskim Anatolijem Borisovičom

Sledi         Srečanje z ministrom za industrijo in trgovino Denisom Valentinovičovom Mantorovom (predvidoma)

Sledi        obisk podjetja Gazproma (predvidoma)

Gospodarski del delegacije se bo sestal tudi z Zvezo industrialcev in podjetnikov

ter Industrijsko in gospodarsko zbornico.

Služba za odnose z javnostmi in promocijo

Podrobnejše informacije in medijske najave – Luka Kočevar, tel.: 00386-41/495-163
VIR :  WWW.MKGP.SI

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook