Zanimivosti objavil

23. – 25. 9. 2016 – OKUSI BLEDA

Jezerska promenada, 23. – 25. 9. 2016

Vabljeni na pokušino dobrot lokalnih partnerjev z gosti. Jezerska promenada bo v poletni sezoni gostila Okuse Bleda.

Predstavljajo se blejski lokalni partnerji pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditev tradicionalne kulinarike, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«.

Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in regij.

Predstavila se bo italijanska kulinarika, regije Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio s kulinariko in obrtjo tradicionalnih italijanskih proizvodov kot so siri, mesni izdelki, začimbe, testenine, suho sadje, sladice in še veliko več.

Vsak termin Okusov Bleda bo potekala tudi predstavitev Handmade from Bled (Smo drugačni, smo edinstveni, smo unikatni). Predstavlja se skupina umetnikov in rokodelcev z Bleda ter okolice. Ponujajo lokalne, nevsakdanje, izvirne izdelke z umetniškim pridihom. Vsak izdelek je narejen z ljubeznijo in predstavlja podobo kraja, časa in košček ustvarjalca. Skušajo združiti vse ljubitelje lepega, od proizvajalca do kupca.

Vabljeni ob delovnikih od 12.00 do 23.00, v soboto, nedeljo in ob praznikih pa od 10.00 do 23.00.

24. 9. s pričetkom ob 16.00 bo potekal tudi Mladinski folklorni festival.

 

VIR : http://www.bled.si/si/dogodki/2016/09/2318-Okusi-Bleda

23. – 25. 9. 2016 – OKUSI BLEDA

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook