Zanimivosti objavil

25.11. – 26.11.2016 – FESTIVAL KULINARIKE – SLOVENSKI FESTIVAL VIN

 

Tradicionalna festivala, ki potekata istočasno, predstavljata najboljše kar Slovenija ponuja na področjih kulinaričnih dobrot in vin. Na letošnjem Festivalu kulinarike se v okviru projekta Okusi Ljubljanepredstavljajo tudi tradicionalne ljubljanske jedi.

Festival kulinarike

Na Festivalu kulinarike se predstavljajo izbrane slovenske kulinarične dobrote. Festival je razdeljen na dva dela. V prvem,Gledališču okusov, v živo pred občinstvom svoje jedi ustvarjajo najbolj priznani slovenski kuharski mojstri. V drugem,Galeriji okusov, pa se s svojo ponudbo predstavljajo slovenske restavracije, pa tudi gostinske šole. Oba dela vsako leto povezuje in njuno vsebino zaznamuje osrednja tema festivala.

Tema letošnjega festivala so Okusi Ljubljane, projekt, ki je letos uspešno v posodobljeni obliki oživil tradicionalne ljubljanske jedi. V Gledališču okusov bodo tako ljubljanski chefi pripravljali jedi kot so kranjska klobasa, goveji jezik, žabji kraki, leteči žganci in Ljubljanska jajčna jed. Medtem bodo v Galeriji okusov na pokušino jedi kot so Ljubljanski štruklji, Šmarnogorski ričet, pražen krompir in druge.

Odprto: 16.00-20.00.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani festivala.

Slovenski festival vin

Na tradicionalnem Slovenskem festivalu vin se bodo z vinskimi vzorci predstavili vrhunski slovenski vinarji in vinogradniki, gostovali pa bodo tudi vinarji iz tujine. Festival spremljajo izobraževalni program, vodene degustacije, predavanja in delavnice.

Slovenska vina niso splošno znana povsod po svetu, vendar so zaradi pestrosti in kakovosti okusov deležna velike pozornosti povsod kjer se predstavljajo. Festival predstavlja vrhunska vina tako običajnim obiskovalcem kot tudi poznavalcem vin, strokovnjakom in poslovnežem.

Predstavitev vrhunskih vin slovenskih in tujih vinarjev se vsako leto udeležujejo gostinci, uslužbenci, ki skrbijo za vina v restavracijah in hotelih, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinarji in vinogradniki, sommelierji, enologi, člani društev vinarjev in vinogradnikov, člani vinskih bratovščin in drugih združenj, vitezi vina, vinske kraljice in ljubitelji vina.

Odprto: 15.00-21.00.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani festivala.

 

VIR : https://www.visitljubljana.com/sl/obiskovalci/prireditve/festival-kulinarike-and-slovenski-festival-vin/

25.11. – 26.11.2016 – FESTIVAL KULINARIKE – SLOVENSKI FESTIVAL VIN

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook