Zanimivosti objavil

3. BioBalkan Expo 2012

Ekološka kmetijska proizvodnja, se bo v svojem bogastvu in raznolikosti predstavila na mednarodnem sejmu ekoloških proizvodov BioBalkan Expo 2012, ki se bo že tretje leto zaporedoma odvijal med 26.09. in 29.09.2012 na Beograjskem sejmišču.

V Hali 2, nivo C, bo več kot 60 razstavljavcev iz Srbije in drugih držav pokazalo svojo paleto ekološko pridelanih proizvodov in predstavilo svojo proizvodnjo. Obiskovalci si bodo lahko ogledali stare sorte različnih kmetijskih kultur in drugih predmetov, narejenih iz kmetijskih rastlin, ki so bile pridelane na okolju prijazen način. Razstavljavci iz Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Tunisa, Indije, Italije in Luksemburga bodo na sejmu javnosti pokazali svoj standardni program in novitete.  

Poseben poudarek sejma bo na sredstvih za varstvo in prehrano rastlin primernih za ekološko proizvodnjo. V spremljevalnem programu sejma pa bodo potekala predavanja o ekološki proizvodnji pod nazivom Moja kmetija (Moja farma). Poleg vodilnih strokovnjakov za ekološko proizvodnjo bo svoj specifičen način proizvodnje predstavilo tudi pet različnih kmetijskih gospodarstev, ki se ukvarjajo z ekološko pridelavo.  

Na sejmu bo predstavljena vsa novejša strokovna literatura in različni postopki ekološke pridelave.  

Z.T. 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook