Zanimivosti objavil

4.11.2016 – RAZSTAVA MALIH ŽIVALI – JESENICE

Društvo rejcev malih živali Jesenice letos praznuje 80. obletnico delovanja. Vse od ustanovitve leta 1936 je s svojim delom močno prepoznavno v lokalnem okolju, v zadnjih desetletjih pa velja za eno izmed najuspešnejših slovenskih društev na področju gojenja malih živali.

V jubilejnem letu bodo člani ponovno organizirali razstavo malih živali, ki bo od 4. do 6. novembra 2016, v prostorih Osnovne šole Prežihovega Voranca na Jesenicah, zbrala letošnji prirastek kuncev, golobov, perutnine in morskih prašičkov jeseniških gojiteljev. Tem se bodo pridružili tudi številni prijatelji iz tujine, tako da bo na razstavi predstavljenih skoraj 300 živali domačih ter italijanskih in avstrijskih gojiteljev.

Jeseniški gojitelji so sicer letos, tako kot vsako leto, sodelovali na marčevski razstavi v italijanski Gorici, kjer so že nekaj časa eno izmed najuspešnejših društev. Septembra so se udeležili tudi velike mednarodne razstave v koroškem geografskem središču Arriachu, ki je združila gojitelje iz Avstrije, Italije, Slovenije, Nemčije in Švice. Izredne uspehe sta dosegla Miran Rijavec, katerega golob je bil izbran za najlepšega na celotni razstavi ter Jože Ločniškar, ki je enak uspeh dosegel pri morskih prašičkih. Med prejemniki priznaj so bili tudi kunci Andreja Meterca in Tomaža Klinarja. V oktobru so se štirje jeseniški gojitelji udeležili tudi razstave »pobratenega« društva iz avstrijskega Spittala, kjer so bili izredno uspešni s svojimi kunci, saj so priznanja osvojili Mateja Verginc, Andrej Meterc in Jože Ločniškar, ki je dominiral tudi s svojimi morskimi prašički, s katerimi je osvojil prav vse podeljene nagrade. Pred jeseniškimi gojitelji je konec oktobra še mednarodna razstava Alpe Adria v Celovcu, kjer že tradicionalno dosegajo izvrstne rezultate.

Konec razstavnega leta pa bo organizirana še državna razstava malih živali, tokrat zadnji vikend novembra v Celju, kamor pa so člani DRMŽ Jesenice že prijavili kar 118 malih živali, kar jih uvršča med eno izmed trenutno najbolj dejavnih društev v Sloveniji.

Kroniko delovanja društva so sedanji člani zabeležili v posebnem biltenu, katerega si bodo lahko ogledali tudi obiskovalci letošnje jubilejne razstave. Svečana podelitev nagrad bo organizirana zadnji dan razstave, v nedeljo 6. novembra, ob 16. uri. Vljudno vabljeni tudi vsi nekdanji člani ter seveda vsi tisti, ki imate radi živali ter uživate v njihovi družbi. Letos bo številčnost različnih vrst in pasem še posebej pestra.

DODATNE INFORMACIJE

  • Organizator:Društvo rejcev malih živali Jesenice
  • Kdaj?:V petek, 4. novembra, od 9. do 19. ure
  • Kje?:Osnovna šola Prežihovega Voranca Jesenice
  • Info?:/

 

VIR : http://www.jesenice.si/medijsko-sredisce/napovednik-dogodkov/item/15869-razstava-malih-zivali

4.11.2016 – RAZSTAVA MALIH ŽIVALI – JESENICE

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook