Zanimivosti objavil

4.5. – 8.5.2016 – INTERNAUTICA : MEDNARODNI NAVTIČNI SEJEM

10:00-19:00

INTERNAUTICA je največji jadranski navtični sejem, ki že enaindvajset let zagotavlja svojim partnerjem in razstavljavcem različne možnosti za celovito predstavitev njihovih razstavnih programov, obiskovalcem pa ponuja zanimiv pogled v svet navtičnih novosti pred začetkom nove sezone. Ker je INTERNAUTICA tudi prodajni sejem, ima pomemben vpliv na potrošnjo saj se prav med samim sejmom vsako leto realizira veliko poslov, rezultati prodaje plovil in opreme pa so predvsem zadnja leta vse bolj vzpodbudni.

Mednarodna razstava navtike, INTERNAUTICA ostaja s svojo enaindvajsetletno tradicijo stičišče navtičnega turizma in centralna točka za predstavitve navtičnih dosežkov na Jadranu. Priznanje za dolgoletno delo in za prizadevanja za visoke standarde kakovosti potrjuje tudi najvišji, platinasti status članstva v mednarodni zvezi najpomembnejših svetovnih organizatorjev navtičnih sejmov, IFBSO.

Med razstavljenimi plovili prijavljenih razstavljavcev bo veliko zanimivosti in navtičnih premier, tako med jadrnicami kot med motornimi plovili, kar bo nedvomno razveselilo mnoge ljubitelje navtike, ki nameravajo obiskati Internautico v prvih majskih dneh.

Obetajo se zanimive predstavitve proizvajalcev navtične opreme in plovil blagovnih znamk Elan, Cranchi, Ferretti, Pershing, Absolute, Dreamline, Alfastreet, Greenline, Riva, Zar, Lagoon, Bavaria, Sea Ray, Hanse ter mnogih drugih.

Elan letos ponovno pripravlja celovito predstavitev vseh plovil, ki se trenutno proizvajajo pod blagovno znamko Elan in Impression, kar pomeni, da bo mogoče videti in preizkusiti 10 novih plovil te pomembne slovenske in svetovne navtične blagovne znamke. Napovemo lahko jadransko premiero jadrnice Solaris 50, jadransko premiero zmagovalca izbora European Power boat of the year 2016, trimaran Dragonfly 25, premiero novega motornega cruiserja Cranchi Z35, jadransko premiero najnovejše, več kot dvajsetmeterske motorne superhjahte Pershing 70, premiero motornega plovila Overblue 44, ki predstavlja nov koncept sodobnega počitniškega doma na valovih. Italijanski proizvajalec Absolute pripravlja jadransko premiero motorne jahte Navetta 52, Bavaria premiero motornega čolna Bavaria Sport 300 open, slovenski Oceantec pa pol-izpodrivni Seafaring 44. Med najbolj ekskluzivnimi jahtami bsta nedvomno 26 meterski luksuzni Dreamline in skoraj 30 meterski Ferretti 960, obe jahti predstavljata letošnji višek pri doseganju kakovosti in oblikovanja v proizvodnji omenjenih ladjedelnic.

Obiskovalci si bodo poleg novosti lahko ogledali še nekaj res ekskluzivnih jaht najvišjega razreda kot so Pershing 62, Pershing 72, Cranchi 58 fly, 60 st, Katamaran Lagoon 400, Absolute 64 fly, trimaran Dragonfly 28, RivaRama 44, Linssen 410 in veliko letošnjih novosti s področja opreme plovil in pripomočkov za navigacijo, ki bodo po sejemskih cenah tudi naprodaj.

Jubilejna, enaindvajseta INTERNAUTICA bo vsebinsko naravnana tudi k predstavitvi inovativnih tehnologij prihodnosti, ki dvigujejo posameznikovo ekološko ozaveščenost in ga spodbujajo k uporabi energije iz obnovljivih virov ali hibridnih sistemov z zmanjšano porabo goriva in emisij. V okviru projekta Zelena Avenija 2016 bodo predstavljena zanimiva električna in hibridna vozila in seveda v prvi vrsti plovila ter navtična oprema te vrste.

Avantcar bo posebej za obiskovalce Internautice pripravil predstavitev palete svojih najnovejših električnih vozil in svoje dosežke pri razvoju “zelene mobilnosti” v Sloveniji in v Evropi, Hyundai, ki je avtomobilski partner INTERNAUTICE, pa bo ponudil tudi možnost za preiskusne vožnje.

Letos bo v okviru športnih dogodkov Internautice že drugič organizirana SUP tekma, Internautica SUP Challenge 2016, ki šteje za SUP Pokal Slovenije. Tekmovanja, ki bodo potekala v soboto 7. Maja preko celega dne, bodo organizirana v kategorijah Internautica Cup za tekmovalce ter Internautica Starboard sprint za rekreativce in najmlajše.

Omeniti moramo še tradicionalno srečanje starodobnih plovil in vozil, ki bo potekalo od 6. do 8. maja v Piranskem zalivu ter množico različnih aktivnosti, posvečenih celovitemu ohranjanju našega okolja.

Obeta se pestra ponudba navtične opreme, športnih oblačil in pripomočkov za preživljanje prostega časa na morju ter številni vznemirljivi družabni dogodki. Na Internautici 2016 seveda ne bo manjkalo dobre zabave. Poleg petkove večerne prireditve, SUP regate, srečanja starodobnih plovil in atraktivnih predstavitvenih dogodkov se obeta tudi zanimiv družabni program.

Najnovejše informacije o razstavnih programih in prireditvah poiščite na spletni straniwww.internautica.net, kjer si lahko v predprodaji zagotovite in doma natisnete tudi cenejšo vstopnico.

4.5. – 8.5.2016 – INTERNAUTICA : MEDNARODNI NAVTIČNI SEJEM

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook