Kmetijstvo objavil

49. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem agra se pričenja z ocenjevanjem kakovosti

Kakovost 49. mednarodnega kmetijsko –
živilskega sejma AGRA bodo tradicionalno napovedala strokovna
ocenjevanja kakovosti pod njegovim okriljem. Prvo bo na sporedu
Mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, ki se bo pričelo z ocenjevanjem svežega mesa 19. maja v prostorih Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Prijavljenih je 49 vzorcev svežega mesa, skupaj z izdelki, ki
sestavljajo kolekcije kar 89, ki jih je poslalo 10 podjetij iz Slovenije
in Hrvaške.

Sveže meso bo ocenjevala komisija pod predsedstvom prof. dr. Božidarja
Žlendra, Biotehniška fakulteta Ljubljana, s člani: prof. dr. Janez
Marinšek, Naklo, višji pred. mag. Marlena Skvarča, prof. dr. Andrej
Plestenjak, doc. dr. Lea Gašperlin ter dr. Tomaž Polak, vsi iz
Biotehniške fakultete Ljubljana. Tehnični vodja bo mag. Franc Muhič iz
Ljubljane.
 
Ocenjevanju svežega mesa bodo sledila: od 15. – 17. junija Mednarodno
ocenjevanje mesnih izdelkov, Mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih
izdelkov od 30. maja do 3. junija,  Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov,
brezalkoholnih pijač in embaliranih vod 8. junija, Odprto državno
ocenjevanje vin – Vino Slovenija Gornja Radgona od 18. do 22. julija. V
istem terminu bo potekalo tudi 1. Odprto državno ocenjevanje vin VINO
SLOVENIJA GORNJA RADGONA »BIO«, ki bo izmerilo kakovost vin, pridelanih
iz ekološko pridelanega grozdja. Sledila bosta še Ocenjevanje medu z
mednarodno udeležbo od 8. do 10. avgusta in Mednarodno ocenjevanje
kmetijske mehanizacije in opreme od 19. do 20. avgusta.

Priznanja nagrajenim izdelkom bodo podeljena na 49. mednarodnem
kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od
sobote, 20. do četrtka 25. avgusta 2011.

VIR: POMURSKI SEJEM

Objavil/a Pomurski sejem
  

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook