Zanimivosti objavil

5.11.2016 – LJUBLJANSKA VINSKA POT

  • Staro mestno jedro
  • Brezplačna vstopnina

Na prireditvi Ljubljanska vinska pot, ki zaznamuje ljudsko tradicijo Martinovanja, ko se mošt spremeni v vino, se na stojnicah pred gostinskimi lokali v starem mestnem jedru predstavljajo mlada vina in tradicionalne slovenske jedi.

Letos bodo prvič skupaj nastopili hoteli iz centra Ljubljane, ki bodo skupaj s Slovenskim festivalom vin predstavili poseben izbor festivalskih vin in hotelske kulinarike, ki jo bodo obiskovalcem nudili ves november.

Slovenija je dežela dobrih vin, ki jih odlikujejo zlasti izrazito naravni okusi. Čeprav bližnja okolica Ljubljane ni vinorodna, mesto kot tradicionalno trgovsko središče, ki povezuje bližnje slovenske vinorodne pokrajine, nosi mednaroden naziv “mesto vina in trte.”

Tradicionalna prireditev Ljubljanska vinska pot ob bregovih reke Ljubljanice v središču Ljubljane predstavlja ponudbo slovenskih vinarjev z vseh vinorodnih območij v državi. Poleg vin se predstavljajo tudi tradicionalne slovenske jedi. Prireditev ponuja priložnost, da vina in jedi poskusite ter jih kupite po ugodnih cenah, ob spremljevalnem programu z godbami na pihala in folklornimi nastopi pa doživite nekaj utrinkov iz slovenske kulturne dediščine.

Podrobnejše informacije in program je na voljo na spletni strani organizatorjev prireditve.

 

VIR : https://www.visitljubljana.com/sl/obiskovalci/prireditve/ljubljanska-vinska-pot-2016/

5.11.2016 – LJUBLJANSKA VINSKA POT

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook