Zanimivosti objavil

BOHINJ PARK – EKO HOTEL

Ljudje se, na srečo, vse bolj zavedamo, kako pomembno je živeti skupaj z naravo in ne proti njej. »Bio« in »Eko« nas spremljata že na vsakem koraku, vendar pa si včasih morda niti ne predstavljamo, kaj naj bi to pomenilo.

 

Tudi v primeru Bohinj Park EKO Hotela, boste morda malo začudeni, ker ne veste kaj bi to lahko točno bilo. Strežejo v hotelu ekološko pridelano hrano ali je stavba morda napravljena iz naravi prijaznih materialov? V nadaljevanju boste izvedeli prav vse…

 

Bohinj Park EKO Hotel je pravzaprav vrhunski alpski eko resort, katerega idejo in gradbeno zasnovo podpira trajnostni razvoj in skrb za naravo, povrhu vsega pa je v namen vpleteno tudi promoviranje kulturnozgodovinske dediščine in življenje v sožitju z naravo. Projekt je bil sofinanciran preko javnega razpisa Ministrstva za gospodarstvo Dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva-Turistična infrastruktura, izvajati pa se je začel septembra 2007. Spomladi leta 2009 je bil resort dokončan in s tem je bilo ustvarjenih 230 novih stalnih ležišč, 35 pomožnih, ter bowling, kino dvorana in wellness ponudba.

 

Vrednost projekta je bila ocenjena na kar 13 milijonov evrov, od katerega je bilo sofinanciranja 4 mio EUR.
Pričakovani rezultati 3 leta po koncu investicije so: 15.585.gostov, 56.330 nočitev in 42 novih delovnih mest.

 

Hotel je zgrajen iz naravnih materialov, seveda v skladu z idejo projekta in kot objekt, ki je ustvarjen z veliko pozornosti do narave, je prav gotovo en najnaprednejših in energijsko najbolj varčnih hotelov v centralnem evropskem prostoru. Bohinj Park EKO hotel je prejel tudi svetovni certifikat Green Globe, leta 2010 pa priznanje Sejalec in sicer za inovativni projekt slovenskega turizma.

 

 http://www.mg.gov.si/si/zgodbe_o_uspehu/bohinj_park_eko_hotel/

 

N.P.

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook