Sadjarstvo objavil

Čestitke mlademu inovativnemu kmetu

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan je sprejel zmagovalca in kandidate 5. izbora za inovativnega mladega kmeta oziroma kmetico. Letošnji zmagovalec, ki je najbolj prepričal žirijo je postal Alojz Mlakar.

Minister mag. Židan je uvodoma poudaril, da je v današnji situaciji, ko hrane že primanjkuje in je zelo pomembno predvsem to, da v Sloveniji pridelamo čim več hrane zelo dobrodošlo, da se čim več mladih odloča za delo na kmetiji. Pozdravil je izbor, ki ga skupaj organizirata Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza Slovenske podeželske mladine. Naziv mladi inovativni kmet je letos prejel Alojz Mlakar. Njegova inovativnost se kaže v pristopu k preusmeritvi kmetije v sadjarstvo, žirijo pa je prepričal z inovacijo pri postavitvi protitočne mreže. Posebnost te je, da je nosilna konstrukcija za pol metra višja od običajne, kar prispeva k boljši kakovosti pridelanega sadja in količini pridelanega sadja.

Slavnostna razglasitev rezultatov se je sicer odvijala 21. oktobra v Križevcih pri Ljutomeru, na današnjem srečanju pa se je minister želel po bliže seznaniti s kandidati, ki so se mu vsi posebej predstavili in z njim izmenjali mnenja o svojem delu na kmetiji. Na izbor se je, poleg zmagovalca Alojza Mlakarja, prijavilo še šest kandidatov Jože Andolšek, Klemen Jarc, Damjan Kuzma, Tatjana Ledinek, Boštjan Povše in Jadrank Zabukovec. Vsak posameznik je k uspešnosti svoje kmetije pripomogel s svojim pristopom in inovativnostjo. Prav to pa je minister še posebej izpostavil kot ključno, kajti v teh kriznih časih se je potrebno velikokrat znajti, da se lahko s kmetijo preživi celotna družina.

Več na: www.mkgp@gov.si

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook