Čebelarstvo objavil

DAN MEDU V KULINARIKI V LESCAH IN II. FESTIVAL MEDU

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu skupaj s ČD Radovljica in Čebelarskim centrom Gorenjske v soboto, 21. 9. 2013 v Lescah prireja DAN MEDU V KULINARIKI. Ta dan se bo odvijal tudi II. FESTIVAL MEDU. Na predstavitvah bomo prikazali, da med ni le sladilo in dodatek sladicam, ampak se ga zlahka uporablja kot dodatek za pripravo od glavnih jedi do koktajlov.

 Prireditev je namenjena prav vsem – čebelarjem, ki lahko izpopolnite svoje znanje in ga izkoristite pri trženju čebeljih pridelkov in širši javnost, saj smo poskrbeli za pestro dogajanje preko celega dneva pri čemer nismo pozabili niti na otroke. Dogajanje bo potekalo od 10.00 do 18.00.

 

PROGRAM:

       Na stojnicah se bodo predstavili čebelarji s svojo ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov.

       V tem času bodo na tržnici pred KGZ ponujali tudi dobrote iz lokalnih kmetij.

       Na voljo bodo tudi medeno pivo in napitki z medom ter medeni sladoled.

       Povabili vas bomo na ogled čebelnjaka in opazovalnega panja.

       Zabavala vas bosta maskoti kranjska sivka in kozarec za slovenski med. Z maskotama se boste lahko tudi fotografirali.

       Kuharski mojster »Chef Uroš« bo na predavanju predstavil kuhanje z uporabo lokalne hrane in medu tudi s prikazom.

       Edin Halačević bo prikazal mešanje koktejlov, ki jih bomo tudi degustirali.

       Društvo kmečkih žena bo predstavilo odlična peciva z medom.

       Otroci se bodo zabavali na ustvarjalnih delavnicah. Izdelovali bomo čebelice, svečke iz čebeljega voska in risali panjske končnice.

       Potekala bo delavnica izdelovanja dražgoških kruhkov.

 

Vljudno vabljeni, vstop je prost!

 

PODROBEN PROGRAM SE NAHAJA V PRILOGI K TEMU SPOROČILU!

 

Vabimo vas, da se nam v soboto pridružite v Čebelarskem centru Gorenjske v Rožni dolini v Lescah in se udeležite Festivala medu in Dneva medu v kulinariki in spoznate načine uporabe medu v kulinariki. Na stojnicah pa boste gotovo našli kaj primernega zase.

 

Tanja Magdič, svetovalka za ekonomiko pri JSSČ, Čebelarska zveza Slovenije

 

 

DAN MEDU V KULINARIKI V LESCAH IN II. FESTIVAL MEDU

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook