Čebelarstvo objavil

DNEVI MEDU V POLHOVEM GRADCU

Prisrčno vas vabimo na odprtje 23. Dnevov medu v Polhovem Gradcu, ki bo v sredo, 8. avgusta ob 19. uri v parku Polhograjske graščine. Na odprtju bo navzoč tudi predsednik ČZS g. Boštjan Noč.

 

V Hiši medu Božnar so letos pripravili že 23. DNEVE MEDU. Leto 2012 je proglašeno za leto medgeneracijskega sodelovanja, zato tokratno razstavo posvečajo predvsem otrokom, babicam, dedkom, pravljicam in seveda… čebelam in njihovim čarovnijam!

 

Obveščamo vas, da lahko v dneh od 9. do 12. avgusta obiščete Polhograjsko graščino in si ogledate razstavo čebeljih pridelkov v pravljičnih postavitvah, se posladkate s čebeljimi mojstrovinami in seznanite z našimi novimi izdelki! Udeležili se boste lahko katerega od predavanj, si ogledali točenje biološko pridelanega medu, srečali grofa Blagaja, ter z njim popili skodelico čaja.

 

S svojimi vnuki boste lahko prelistali knjigo, prebrali medeno pravljico in zaigrali partijo čebeljega Črnega Petra. Na koncu boste zadovoljni odšli domov s polnim košem medenih dobrot, ki jih boste kupili po ugodnih cenah!

 

V sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec in Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko so pripravili predstavitev knjižne zbirke Čebelica, številne slovenske založbe pa dajejo na ogled svoje knjige na temo medu in čebel, s poudarkom na medenih pravljicah.

 

Tako kot v preteklih letih tudi letos želijo opozoriti na skrb za okolje, na pridelavo domače hrane ter pomen pridelave semen. K tem ciljem vodi ekološko čebelarstvo, katerega del je tudi Hiša medu Božnar.

 

ČETRTEK 9. 8. 2012

17.00: Ekološko kmetijstvo in ekološko čebelarstvo Mitja Zupančič, univ. dipl.inž. zoot., KGZS, Kmetijsko gozdarski zavod Celje

 

PETEK 10. 8. 2012

15.30: Čaj z Grofom Blagajem v Polhograjski graščini (potrebna je predhodna prijava)

17.00: Ali še znamo pridelovati semena rastlin, ki nas prehranjujejo, Meta Vrhunc, Ajda, Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje, Vrzdenec

 

SOBOTA 11. 8. 2012

10.30: dr. Kristina Brenkova in knjižna zbirka Čebelica, mag. Darja Lavrenčič Vrabec; Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska

17.00: S cvetnim prahom do boljšega zdravja, prim. dr. Peter Kapš

 

NEDELJA 12. 8. 2012

Medena nedelja

16.00: Čebele v slovenski ljudski dediščini, prof. Dušica Kunaver

17.00: Vrt – učilnica življenja, Ivan Esenko, OKA otroška knjiga

 

Vsak dan ob 10.30 in 16.30 uri se lahko pridružite branju pravljic, vse dneve pa bo za vas razprostrla svoja krila domišljije Knjižnica pod krošnjami v grajskem parku!

 

V Polhograjski graščini pa si boste lahko brezplačno ogledali Muzej pošte in telekomunikacij. Več informacij o prireditvi in programu dobite v Hiši medu Božnar: telefon 01/364 00 20, e-pošta: info@boznar.si.

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook