Dobrodelna dražba izbranih vrhunskih vin za Društvo Beli obroč Slovenije

Teden odprtih vrat vinoteke PROVIN na katerem bomo obeležili 15. obletnico delovanja podjetja, bomo zaključili z javno dobrodelno dražbo vrhunskih vin Slovenskih vinarjev, ki so bila prav posebej izbrana za ta namen.

 • 15 vinogradnikov se je z veseljem odzvalo povabilu za darovanje in sodelovanje.
 • 15 vinskih setov so pripravili za dobrodelno dražbo.
 • 15 let skupaj so stara izbrana vina, ki sestavljajo dobrodelni set za dražbo.
 • 15 vinogradnikov ali enologov vam bo predstavilo podarjena vina namenjena za dražbo.
 • 15 krat bo moral legendarni dražitelj vin g. Mitja Meršol izreči besedo, prodano.
 • 15 izkupičkov bomo sešteli in jih namenili petim družinam.
 • 15 drobcenih problemov, prepričani smo, da društvo Beli obroč ve kako jih rešiti.

Zato vas Spoštovani, ljubitelji vin in prijatelji vabimo, da se udeležite dobrodelne dražbe izbranih vin.

Zbrani denar bo namenjen društvu Beli obroč Slovenije, ki pomaga žrtvam kaznivih dejanj. Izbrali so pet družin v katerih vlada nasilje, denar pa rabijo za osnovno preživetje, pa tudi pomoč pri šolanju otrok.

 1. V prvi družini živi mati z dvema otrokoma, oba sta mladoletna, njen partner je bil nasilen do nje in otrok, zaradi česar je bila prisiljena zapustiti dom, vložiti tožbo na razvezo in čakati. Je nezaposlena, dela le priložnostno, da preživijo. Pravi, da je bolje tako, kot bi vsi trije živeli v nasilju.
 2. Drugi je primer mladega fanta, ki je v hudi finančni stiski, živi iz dneva v dan, včasih z enim samim eurom. Njegovo otroštvo je bilo polno psihičnega in fizičnega nasilja, starša sta se razvezala, dodeljen je bil očetu, kasneje pa je tudi z njim prekinil vse stike. Mama je namreč umrla in kasneje je tudi zaradi vzorcev svojega življenja, ki so bili prepleteni z nasiljem, izgubil tla pod nogami. Nasilje se je zažrlo v vse pore njegovega življenja. Znašel se je v hudi stiski, za pomoč zanj prosi celo Center za socialno delo.
 3. Naslednji primer je mati, ki živi z dvema mladoletnima otrokoma, ki sta bila pogosto žrtve očetovega nasilja. V nekaterih primerih je morala družina poiskati celo zdravniško pomoč, vsi so bili sprejeti v varno hišo, vendar so morali oditi, čas enega leta je hitro minil. Nasilje očeta in moža se nadaljuje. Do razveze in razdelitve premoženja bo ob hudem nasprotovanju moža in očeta, še dolga pot. Družina se prebija iz dneva v dan.
 4. Tu je družina matere samohranilke, ki je brezposelna, v družini je vladalo hudo nasilje, zaradi česar se je mati pred leti s tremi otroci odločila za ločitev, nikoli ni prejemala preživnine, živeli so ob pomoči skoraj 90-letne babice. Sin bi izjemno rad zaključil šolanje na srednji šoli in je sam vložil prošnjo za pomoč in zapisal vse, morda celo več kot bi lahko povedala njegova mati.
 5. Zadnja družina, torej peta, pa je trenutno v varni hiši. Gre za mater treh otrok, ki so še mladoletni, njihov oče pa je bil zaradi nasilja obsojen na visoko zaporno kazen. Družina čaka na razvezo, nima nobenih svojcev, ki bi ji pomagali, prav tako tudi ne zaposlitve. Mamine težave in huda stiska družine se pozna tudi na hčerki, ima hude zdravstvene težave. Donacija bi pomenila premik iz začaranega kroga in pomoč za človeka dostojno življenje.

To je torej pet družin, ki čakajo na pomoč dobrodelne dražbe in vsak nakup bo pomenil korak bližje njihovemu boljšemu in lepšemu življenju.

Že vnaprej se Vam zahvaljuje Vlasta Nussdorfer (predsednica Belega obroča Slovenije).

Dražba bo 24.09.2008 s pričetkom ob 18:00 uri v Vinoteki PROVIN – Vinska Galerija, Slovenčeva 97 v Ljubljani. Seti izbranih vrhunskih vin so na ogled v tednu odprtih vrat od 15.09. do 19.09.2008 in 15 min pred začetkom dražbe. Uspešni dražitelj dobi set steklenic z certifikatom v lesenem zabojčku.

Vir: SloVino

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook