Čebelarstvo objavil

EDINSTVEN PROJEKT ZA HUMANITAREN NAMEN

V sredo 4. julija 2012 se je v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič v Dragi zaključil družbeno odgovorni projekt »IMEX Challenge«, ki ga je od 2. in 4. julija gostila Slovenija.

Gre za edinstven humanitarni projekt s katerim smo v Centru v Draga vzpostavili čebelarsko učno pot, čebelnjak ter izdali učbenik z delovnim zvezkom »Čebela se predstavi«. Učbenik z delovnim zvezkom je preveden v lahko berljivo obliko, ki je razumljiva varovancem Centra v Dragi t.j. osebami z motnjami v duševnem razvoju, prav tako pa je za varovance prirejena učna pot in čebelnjak. Takšnega podviga, na humanitarnem področju, ki se vsebinsko povezuje s čebelarstvom, v svetu še niso uresničili nikjer drugod. Uspešno smo povezali čebelarstvo in blagodejen vpliv čebel in čebeljih pridelkov (apiterapija) z usposabljanjem, delom in varstvom oseb z motnjami v duševnem razvoju.

V projektu za katerega je zamisel predlagala Čebelarska zveza Slovenije smo moči strnili s Centrom v Dragi in s pomočjo domačih kongresno turističnih organizacijo uspešno kandidirali na projektu »IMEX Challenge«. V okviru humanitarnega projekta so tuji in domači donatorji ter prostovoljci omogočili postavitev čebelnjaka in učne poti. Čebelarska zveza Slovenija k uresničitvi projekta prispevala tako, da je med svojim članstvom organizirala darovanje čebeljih družin za naselitev čebelnjaka ter izdala učbenik in delovni zvezek »Čebela se predstavi« v didaktično prirejeni obliki.

ČZS

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook