Kmetijstvo objavil

EESO sprejel resolucijo o gospodarskih in socialnih razmerah v EU

Na dvodnevnem zasedanju Evropskega ekonomsko-socialnega odbora (EESO), 22. in 23. februarja, je bil osrednja tema odziv na razmere v EU. Na zasedanju je bil prisoten tudi direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Igor Horvatič. ESSO je sprejel resolucijo o gospodarskih in socialnih razmerah v EU, s katero pozivajo države članice in EU k večji enotnosti, odločnosti in solidarnosti.

EESO ugotavlja, da državljani vse bolj dvomijo v EU kot institucijo in jo krivijo za težave v katerih se je znašla in tako EESO poziva Evropsko komisijo in Evropski svet, da naredita vse za sprejem ukrepov, ki bodo oživili gospodarstvo in stabilizirali monetarno politiko.

EESO je obravnaval in sprejel še med drugimi tudi mnenje o kmetijstvu in obrtništvu in sicer naj bi bila to zmagovita kombinacija za območja na podeželju, cilji tega mnenja pa so predvsem ustanove in organizacije na podeželskih območjih spodbujati k tesnejšemu dialogu in sodelovanju s civilno družbo, cilj pa je tudi krepiti ponudbene strukture in družbeno življenje na podeželju, izboljšati vrednostno verigo kmetijstva, obrtništva in lokalne trgovine, poleg tega pa tudi usmeritev proizvodnje in trženje hrane na regionalne potrebe. Zadnji (in seveda ne najmanj pomemben) od ciljev je spodbujanje kvalificiranih delavcev, da se pridružijo obrtniškim in kmetijskih podjetjem.

Odbor je na tem zasedanju tudi v celoti podprl predlog uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe sveta št. 1217/2009 o vzpostavitvi mreži, ki bi služila za zbiranje računovodskih podatkov o poslovanju in dohodkih kmetijskih gospodarstev EU.

Več o tem na: 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook