Konjeništvo objavil

EQUILITY DAN 26.5.2012

V soboto, 26.5.2012 vas Ranč Kaja in Grom vabi na EQILITY DAN. Lahko si boste ogledali posestvo, njihove 4 nožne, pirnate in dvo nožne prijatelje ter popoldan uživali v predstavitvi Equility dela. Vabljeni!

KAJ JE EQUILITY?

EQUILITY je športna panoga, ki jo izvajamo v simbiozi s svojim konjem, vendar ne na konju, temveč ob njem. Iz tega razloga je primerna tudi za tiste konje, ki sicer nimajo športnih predispozicij ali so za športna tekmovanja prestari, kot tudi za ljudi, ki nimajo športno – tekmovalnih ambicij, ali pa so jim le ta nedosegljiva zaradi določenih pomanjkljivosti, pa imajo kljub temu sposobnost prijaznega komuniciranja s svojim konjem.

Equility je posebna disciplina, ki zagotavlja boljše razumevanje samega konja, kar je pogoj za doseganje boljših rezultatov tudi pri drugih konjeniških disciplinah. EQUILITY je zabaven nov šport, ki je sestavljen iz različnih preizkusov in vaj, ki jih izvajajo konji ob ukazih vaditeljev, ki se običajno nahajajo ob njih. Vaditelji vodijo svoje konje z glasom in govorico svojega telesa, nikoli z bičem ali drugimi prisilnimi sredstvi.

Glavni cilj EQUILITY-ja je poudariti povezanost in sporazumevanje med konjem in njegovim lastnikom/prijateljem (vodnikom). Ta povezanost se vidi in izraža v aktivnem in prostovoljnem delu konja, ki je pozoren na ukaze vodnika, ter le-te izvaja sproščeno in harmonično. Z EQUILITY-jem omogočimo konju, da pridobi drugačen status, saj se tukaj v celoti izraža njegova inteligenca in senzibilnost, in zato ne deluje le kot športni stroj, tako kot v ostalih konjeniških tekmovanjih.

KATERI KONJI SO PRIMERNI ZA EQUILITY?

Primerni so vsi konji ne glede na njihovo prejšnjo dejavnost, tako poniji kot drugi konji, in tudi starejši, že upokojeni konji. Konji morajo predhodno pridobiti ustrezno znanje iz poslušnosti, da bi lahko bili v praksi neodvisni pri izvajanju nalog, še posebej pri tistih, ki se izvajajo na daljavo.

 

Vir in več informacij najdete na:

http://ranckajaingrom.com/

M.V.

 

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook