Vrtnarstvo objavil

Floristično izobraževanje na Bledu

Za nami je mesec maj – mesec ljubezni, vendar že vstopamo v prelepe poletne mesece. Naši cvetličarji in cvetličarke vedo, da so poroke aktualne celo leto, največ pa jih je ravno v teh mesecih, ki so pred nami.

Zato je bila poroka zopet tema za floriste, ki so se odločili za izobraževanje za pridobitev certifikata »Evropski florist 1. stopnje«. Biotehniški center Naklo ter Flower Academy iz Nizozemske sta tako izpeljala že peti izobraževalni sklop.

To nedeljo, 3. 6. in ponedeljek, 4. 6. so floristi iz Slovenije in Hrvaške na Bledu izdelovali poročne šopke v dveh tehnikah (lepljenje in v lady držalu) ter dekoracijo cerkve. Bled smo izbrali, ker je to naš pravi turistični biser, obenem pa veliko parov obišče Bled ravno na svoj poročni dan ali pa se tu celo poroči.

 

V nedeljo so v festivalni dvorani izdelali poročne šopke, okrasili pa so tudi pročelje Festivalne dvorane, vhod v dvorano, kočijo, avto in seveda blejsko pletno.

Ob koncu dneva so dijakinje in študentke Biotehniškega centra predstavile poročne šopke s sprehodom po rdeči preprogi pred Festivalno dvorano in tudi s krajšim sprehodom po Bledu.

V ponedeljek, pa so udeleženci krasili župnijsko cerkev sv Martina na Bledu, ki je bila ob koncu seminarja prava paša za oči.

Sama vsebina seminarja je dala poudarek temu, da je treba znanje na tem področju še dodati, saj je poročni dan eden od zelo pomembnih in pari se seveda na ta dan zelo pripravijo. Vsaka malenkost, vsak detajl je na poročni dan zelo pomemben.

Predavatelj iz Nizozemske, g. Lucas Jansen je poudaril, da so vsi udeleženci seminarja na zelo visokem nivoju znanja pri izdelavi poročnih šopkov v lepljeni tehniki in nič ne zaostajajo za floristi iz Nizozemske, Belgije ali Nemčije. Predavateljica na tem seminarju je bila tudi dr. Sabina Šegula iz Biotehniškega centra Naklo, poudarila je, da so bili udeleženci zelo izvirni tudi pri izdelavi poročnih šopkov v tehniki lady držala.

 

Kdor je v nedeljo obiskal Bled in seveda pogledal celotno prireditev, mu verjetno ni žal, saj je bila prava paša za oči in ušesa. Dogajanje je popestrila dijakinja Maja Bobnar s harmoniko in par oblečen v gorenjsko narodno nošo. Veseli smo, da so nam bili pri izvedbi tega seminarja v veliko pomoč sponzorji brez katerih nam ne bi uspelo izpeljati tako uspešnega seminarja.

 

Biotehniški center Naklo se z organizacijo takih dogodkov trudi, da so udeleženci postavljeni pred različne izzive in da bo izpit, ki sledi kasneje, potekal čim lažje in uspešno. Po opravljenem izpitu bodo pridobili mednarodni certifikat »Evropski florist 1. stopnje«.

Obenem pa je to tudi enkratna učna situacija za nadarjene dijake, ki se pripravljajo za mednarodni  zaključni izpit.

 

Majda Kolenc Artiček, vodja promocije

Biotehniški center Naklo 

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook