Kmetijstvo objavil

FRANC BOGOVIČ PREVZEL POSLE NA MINISTRSTVU ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE

Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje je bila danes opravljena primopredaja poslov med dosedanjim ministrom, pristojnim za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejanom Židanom in novim ministrom, pristojnim za kmetijstvo in okolje, Francem Bogovičem. Minister bo posle na ministrstvu, pristojnem za okolje, prevzel v torek.

Minister Franc Bogovič se je v postopku primopredaje seznanil z vsebinami in aktivnostmi, ki potekajo na ministrstvu. Kot eno izmed prvih pomembnejših nalog je minister Bogovič izpostavil aktivnosti povezane z oblikovanjem Skupne kmetijske politike za naslednjo finančno perspektivo. Dobro podlago za to daje v lanskem letu sprejeta »Resolucija o strateških usmeritvah slovenskega kmetijstva in živilstva«. »Če želimo v Sloveniji povečati in izboljšati zemljiški potencial, na eni strani z varovanjem kmetijske zemlje, na drugi strani pa z boljšim izkoristkom obstoječega potenciala in z različno diverzifikacijo v kmetijstvu, shemami kakovosti in podobnimi ukrepi, sta Zakon o kmetijskih zemljiščih ter Zakon o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov, ki rabita implementacijo, dobra podlaga in na osnovi resolucije trdo delo«, je povedal minister Bogovič. Glede pomembnosti trajnostne rabe virov, ki so sedaj združeni v en resor, pa je minister napovedal, da se bo na področju okolja intenzivno posvetil temam, ki zahtevajo jasne odgovore na tožbo evropskega sodišča in na zaključke računskega sodišča glede odpadkov. Sicer pa je minister ocenil, da ministrstvo dobro izvaja svoje poslanstvo, zato verjame, da bo delo z ekipo na ministrstvu, ki je dobra, uspešno potekalo tudi naprej.

Dosedanji minister mag. Židan je po primopredaji povedal, da bo ministrstvo v prihodnjem času moralo poiskati odgovore na morebitno prehransko krizo in da bo za obstoj Slovenije zelo pomembno, da še naprej varujemo in ohranjamo naravne vire. Novemu ministru je še zaželel uspešno delo. Minister Bogovič se je mag. Židanu za dobro opravljeno delo posebej zahvalil. Oba sta se strinjala v oceni, da je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje eno izmed najbolj pomembnih resorjev, saj je pristojno za proizvodnjo hrane in ohranjanje naravnih virov.

MKGP

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook