Zanimivosti objavil

Hruškov liker

Nekaj likerja v domači shrambi prav pride, ko dobimo nepričakovane obiske. Lična steklenica z domačim likerjem pa je lepo darilo  ob npr. božičnih ali novoletnih praznikih.

Vzamemo okusne hruške, jih na krušnem strgalniku nastržemo in iztisnemo iz njih sok. Sok precedimo in potem kuhamo deset minut. Zatem ga odstranimo.
Za liter soka kuhamo posebej do ½ kg sladkorja v ¼ litra vode. Ohlajen sladkor primešamo ohlajenemu kuhanemu soku. Za liter soka vzamemo ¾ l navadnega dobrega žganja. Vse dobro premešamo, če je treba še enkrat precedimo, potem nalijemo v steklenice, jih zamašimo in shranimo.
Enako pripravimo liker iz lepo dišečih jabolk.

Irena Likon

Vir:Zakojšek, P.: Praktična kuharica, Ljubljana, 1952, Kmečka knjiga

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook