Zanimivosti objavil

Iz kuhinje že diši po jesenski sladici – francoska jabolčna pita

Francoska jabolčna pita, res diši po jeseni…

Potrebujemo:

800 g kislih jabolk

3 žlice limoninega soka

20g rjavega sladkorja

3 jajca

½ žličke vanilije

125ml sladke smetane

Testo:

250 g pirine moke

100g kokosove maščobe

1 rumenjak

30g rjavega sladkorja

Ščepec soli

3 žlice mrzle vode

Priprava:

Pečico vklopimo na 200 oC.

Pripravimo krhko testo iz moke, kokosove maščobe, rumenjaka, sladkorja, soli in vode. Jabolka operemo, olupimo in razrežemo na četrtinke. Le te razrežemo še na manjše rezine, jih zložimo v skledo in pokapljamo z limoninim sokom.

Testo razvaljamo na pol centimetra debelo in z njim obložimo dno modela za pite. Odvečno testo odrežemo od roba in oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in shranimo v hladilniku. Testo večkrat prebodemo z vilicami in po njem razporedimo jabolčne rezine. Pito potresemo s sladkorjem in jo pečemo v pečici 35 minut.

Med tem časom z mešalnikom umešamo sladkor z jajci. Dodamo še smetano in vanilijo in skupaj dobro stepemo. Pito vzamemo iz pečice, jo prelijemo z zmesjo in pečemo še 30 minut. Pito na pol ohladimo v modelu, nato jo preložimo na rešetko in do konca ohladimo. Razrežemo in postrežemo. Slasten tek!

Zdenka Kolar 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook