Kmetijstvo objavil

KGZS podelila 82 certifikatov nacionalne poklicne kvalifikacije

Certifikate s področja predelave mesa, mleka in sadja ter izdelave kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način ter vinogradništva in živinoreje je pridobilo novih 82 kandidatov in kandidatk. Prejemnikom le-teh se s tem odpira možnost razvoja lastnih kmetij oziroma zaposlitve drugod.

(Gornja Radgona, 30. avgust 2012) – Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je včeraj na 50. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni podelila 82 certifikatov  nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK). Certifikate je podelil vodja Sektorja za kmetijstvo in gozdarstvo pri KGZS mag. Miran Naglič.

Certifikat nacionalne poklicne kvalifikacije dokazuje usposobljenost za opravljanje poklica, kar je v času gospodarske krize izjemnega pomena, saj uporabno znanje predstavlja priložnost in dodano vrednost.

KGZS, katere osnovni cilji dela so usmerjeni v skrb za ohranjanje in razvoj kmetijstva, je pooblaščena za izvajanje postopkov preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij. Certifikat nacionalne poklicne kvalifikaciji je javna listina, s katero imetnik dokazuje delovno, poklicno oziroma strokovno usposobljenost za opravljanje poklica. Odpira možnost dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, torej samozaposlitve oziroma zaposlitve v Sloveniji ter Evropski uniji. Omogoča tudi večjo mobilnost delavcev med podjetji in dejavnostmi. Pridobivanje certifikatov nacionalnih poklicnih kvalifikacij, ki je opredeljeno v Zakonu o nacionalnih poklicnih kvalifikacijah, je v prvi vrsti namenjeno odraslim, ki niso končali formalnega izobraževanja, ter tistim, ki nimajo ustrezne poklicne izobrazbe. Osnovano je na načelu vseživljenjskega učenja. KGZS je od leta 2003 podelila že 2035 certifikatov.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook