Bolezni objavil

Ko si užitek okusov in dobro srce podata roke.

Fundacija Utrip humanosti in Restavracija Pavus Grad Tabor Laško sta včeraj, 6.6.2012, pripravila edinstveni kulinarični dogodek z dobrodelnim pridihom in zaključkom. Za kulinarične mojstrovine je poskrbel chef Marko Pavčnik, glasbeno globino je ustvaril Zoran Predin, Fundacija Utrip Humanosti pa bo z zbranimi sredstvi pomagala mladostnikom, obolelim za rakom.

Bogata slovenska kulinarična tradicija, ki so jo ohranjale naše mame in babice, nam je pustila široko zapuščino pisanih okusov. Priznani in večkrat nagrajeni chef Marko Pavčnik je sinoči s svojim edinstvenim in inovativnim pristopom predstavil, kako lahko tradicionalne sestavine postanejo edinstveno kulinarično doživetje in nepozabne stvaritve.

Dobrodelni kulinarični večer na Gradu Tabor Laško je s svojim prepoznavnim glasom odprl Zoran Predin in vrhunski kulinarični večer plemenitih dejanj zapolnil še z dodatno misterioznostjo in toplino.

Kraj, kjer se pišejo nove zgodbe

Mistični ambient in objem grajskih zidov sta se izvrstno zlila s prvovrstnimi okusi slovenske kuhinje, ki so nas popeljali v čas brezskrbnega otroštva. Čeprav smo se vseskozi spogledovali z bogato zgodovino, smo tokrat skupaj pisali nove zgodbe. Pisali in ustvarjali so se novi recepti znanih okusov, hkrati se je pisala nova, srečna zgodba mladostnikov, ki se v najbolj občutljivih letih srečajo s težkimi preizkušnjami in izzivi – z boleznijo.

S tokratnim druženjem je bilo zbranih 1114,47 evrov, ki jih bo Fundacija Utrip humanosti prištela k sredstvom namenjenim štipendiranju mladostnikov, obolelih za rakom, v prihajajočem šolskem/študijskem letu.


To je nov dokaz, da se, ko si užitki okusov in dobra srca podajo roke, pišejo srečne zgodbe, jasnijo obrazi in rišejo nasmehi.


Zato se konec septembra vidimo tudi na že tretjih, tradicionalnih Dobrih utripih, ko bomo dobrodelnost znova povezali z dobrim druženjem in zabavo.

Več o nepozabnem kulinaričnem potovanju po tradicionalnih slovenskih okusih si lahko preberete in ogledate na www.l-n.si.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook