LJUBLJANSKA VINSKA POT Poletno vinsko razvajanje

Ljubljana, 4. junij 2012 – Čez dobrih deset dni Ljubljanska vinska pot zopet vabi na Poletno vinsko razvajanje po ulicah in trgih stare Ljubljane. Preko sedemdeset ponudnikov vin in tradicionalnih kulinaričnih dobrot pomeni najmanj toliko razlogov za obisk Ljubljanske vinske poti, premierna prireditev Kozarec penine v Mestni hiši pa postavlja piko na i Poletnemu vinskemu razvajanju. 

 V soboto, 16. junija, med 13. in 21. uro, bodo obiskovalci lahko spet pokušali in kupovali vina ter kulinarične dobrote od več kot 70 ponudnikov. Tokrat bodo stojnice krasile in bogatile Mestni trg, Stritarjevo ulico, srednji most Tromostovja in Cankarjevo nabrežje. Svoja vina bodo ponudili v pokušino in nakup vinarji iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in okolišev. Pridružile pa se jim bodo kmetije z mlečnimi, mesnimi, krušnimi in drugimi domačimi dobrotami ter nekatere gostilne in restavracije. Tokrat bodo Ljubljansko vinsko pot popestrile tudi občinske stojnice ter nekatere turistične organizacije in društva. Za prijetno vzdušje bodo tudi tokrat poskrbeli številni ljudski godci, pevci in plesalci, ki bodo obiskovalce s svojim plesom, glasbo in prikazom običajev popeljali na različne konce Slovenije.

 V kratkem bo na spletni strani www.ljubljanskavinskapot.si objavljen celoten seznam nastopajočih skupaj z načrtom postavitve stojnic.

Novost letošnjih Poletnih vinskih razvajanj bo dogodek, ki smo ga poimenovali Kozarec penine v Mestni hiši. Uvodni dogodek Ljubljanske vinske poti, bo potekal v soboto, 16. junija 2012, med 11. in 15. uro v atriju Ljubljanske Mestne hiše. Za prireditev vstopnine ni!

Napovedujemo 15. Slovenski festival vin in 5. Festival kulinarike

Letošnji že jubilejni 15. Slovenski festival vin in 5. Festival kulinarike, ki vsako leto privabita okoli tri tisoč obiskovalcev, bosta potekala 22. in 23. novembra v ljubljanskih hotelih Slon in GH Union. 15. Slovenski festival vin bo postregel s kar nekaj novostmi, kot se za tak jubilej tudi spodobi …

Več informacij:

Nina Levičnik, odnosi z javnostmi

M: +386 (0)31 607060

E: pr@slovenskifestivalvin.si

W: radost.si

FB: Ljubljanska Vinska Pot, Slovenskifestivalvin Festivalkulinarike

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook