Zanimivosti objavil

Malo drugače – kruh s čebulo in česnom

KAJ POTREBUJEMO?

50 dag pšenične bele moke
20 dag ržene moke
30 dag pšenične polbele moke
42 g kvasa
20 g soli
20 g sladkorja
20 dag čebule
5 dag česna
Cca. 7 dl mlačne vode
10 g črnega mletega popra
(lahko tudi čili)

POSTOPEK PRIPRAVE:

Čebulo in česen prepražimo, ohladimo, dodamo preostale sestavine ter jih zgnetemo v mehkejšo maso. Testo pustimo vzhajati približno 20 minut, ga pregnetemo in pustimo da ponovno vzhaja še dobrih 10 minut. Oblikujemo manjše hlebčke in jih položimo v pomokane košarice. Pokrijemo s prtičkom in pustimo ponovno vzhajati.

PEKA
Pečemo jih v že ogreti pečici, pri začetni temperaturi 210  ° C, približno 35 – 45 minut.

Ko je krušni izdelek popolnoma ohlajen, ga lahko narežemo na tanke rezine. Tanke rezine kruha uporabimo kot prepečenec in ga namažemo z maslom. Kruh je primeren za praznične dni. Ker je rahlo pikantnega okusa, je odlična priloga k mesnim jedem, pršutu in siru. (Vir: KRUH vsakdanji in praznični – Marija Prajner, str. 29)

R.L.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook