Zanimivosti objavil

Mangova pita

Za pripravo mangove pite potrebujemo
Za testo:
½ kg moke
25 dag margarine
1 pecilni prašek
7 žlic vode

 

Za nadev:
1,25 do 1,5 kg manga
1 vanilin sladkor
Zribana limonina lupinica

 

Priprava:
Testo:
Moko stresemo v posodo, ji primešamo pecilni prašek ter dodamo margarino. Vse skupajz rokami premečkamo in dodamo 7 žlic vode ter nadaljujemo z mešanjem.

 

Nadev:
V posodo narežemo mange na drobne koščke. ¾ vsega sadja zmiksamo, ostalo pustimo v koščkih. Dodamo vanilin sladkor ter 2-3 žlice moke ter dobro premešamo.
Maso testa razpolovimo ter ju razvaljamo. Ena polovica bo za v dno posode, druga polovica za vrh. Eno razvaljano polovico postavimo v pekač tako, da testo postavimo tudi po robovih. Dodamo mangoc nadev ter pokrijemo z drugo razvaljano polovico testa. Pazimo, da robove testa okoli posode stisnemo skupaj.

Vrhnjo stran testa premažemo s stepenim jajcem.

 

Pečemo 45 minut na 220°C.

 

Dober tek!

 

Ana Canzutti

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook