Čebelarstvo objavil

Medeni dan na grajski tržnici Rače

Predstavitev slovenskega medu

Medeni dan na kmečki tržnici na grajskem dvorišču v Račah, ki bo 26.11.2011 od 9.00 do 12.00 ure.

V sodelovanju s pridelovalci na tržnici, čebelarskim društvom Rače in občino Rače se bodo predstavili čebelarji, ki pridelujejo izredno kakovosten slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.

Slovenci smo od nekdaj narod čebelarjev in v Podravski regiji je veliko čebelarjev, ki pridelujejo tudi najkakovostnejši slovenski med z zaščiteno geografsko označbo. Ta med je izpostavljen strožjim kontrolam kakovosti in se odlikuje po okusu, aromi in barvi. Je sinonim tradicije in hkrati tudi kakovosti, ki jo lahko dosegamo s pestrostjo naravnih danosti naše dežele. Del te slovenske posebnosti bodo okusil tudi obiskovalci Medenega dneva na grajski tržnici v Račah. Ogledali si bodo razstavo čebelarskega orodja, medu in čebeljih pridelkov. Pričakale jih bodo brezplačne degustacije različnih vrst slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo in celo medu z dodatki kot so med s čokolado in lešniki, med z borovnicami in med s cimetom.

Tudi ostali ponudniki na kmečki tržnici se bodo dogajanju pridružili s ponudbo slastnih medenih peciv in čaja z medom. Najmlajši bodo pobarvali svojo panjsko končnico in se slikali z avtohtono slovensko čebelo kranjsko sivko.

Med za dvig imunskega sistema

Predsednik čebelarskega društva Rače, Franc Hergan, bo obiskovalcem predstavil med in čebelarske pridelke za zdravje, dobro počutje in dvig imunskega sistema. Že od nekdaj so med poimenovali »hrana bogov«. V njem najdemo snovi, ki jih naše telo nujno potrebuje. Med zdravilno učinkuje na zdravje, je vir energije in dobrega počutja. Sadovi dela čebel, kot so cvetni prah, matični mleček, propolis vsebujejo edinstvene zdravilne snovi odlične za zdravje in krepitev imunskega sistema. Med odpravlja težave oslovskega kašlja, prebave, zavira okužbe in prispeva k hitremu celjenju ran. Med je najboljše naravno sladilo, še posebej za otroke, športnike in starostnike. Vsebuje grozdni sladkor, ki se hitro absorbira in našemu telesu daje energijo.

Slovenski čebelarji izdelali penečo medico

Predsednik Društva izdelovalcev medenih pijač, mojster medenih pijač, Marko Cesar je na Medenem dnevu predstavil medene pijače in izum slovenskih čebelarjev, ki je hkrati tudi novost svetovnega merila – Penečo medico. Naši čebelarji so jo izdelali prvi in je narejena izključno iz Slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo.

Občina Rače v sodelovanju z Zadrugo za razvoj čebelarstva z.o.o. in čebelarskim društvom Rače

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook