Kmetijstvo objavil

MINISTER BOGOVIČ NA KONFERENCI O RIBOGOJSTVU

Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič se v Salzburgu udeležuje konference o ribogojstvu. Konferenco organizira Avstrija v sodelovanju z Evropsko komisijo, v povezavi s pogajanji o reformi skupne ribiške politike EU ter o prihodnjem Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo. Konference se udeležuje tudi komisarka za ribištvo, Maria Damanaki.

Minister Franc Bogovič je na konferenci izpostavil pomen nadaljnjega trajnostnega razvoja ribogojstva tako v Sloveniji kot v EU. Minister je izpostavil tudi povezanost razvoja ribogojstva z okoljskimi vprašanji ter s tega vidika poudaril, da bi morala Komisija pri pripravi strateških smernic za razvoj evropskega ribogojstva upoštevati različne izhodiščne položaje ribogojstva v posameznih državah članicah. Minister je pozdravil predvideno uporabo odprte metode koordinacije na področju ribogojstva v prihodnji skupni ribiški politiki, saj bo to vodilo k izmenjavi dobrih praks na področju ribogojstva med državami članicami.

Minister je v povezavi s pogajanji o prihodnjem Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo povedal, da je v okviru sklada nujno zagotoviti možnosti za nadaljnje investicije v ribogojnice, vključno s posodobitvijo ribogojnic, kot tudi v predelavo ribogojskih proizvodov

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook