Gozdarstvo objavil

Najboljša tematska pot 2011

Pod okriljem Zavoda za gozdove Slovenije, Giz za pohodništvo in kolesarjenje, Turistične zveze Slovenije in pokroviteljstvom predsednika RS ter v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo se odvija na področju turizma, urejanja in varstva okolja v okviru projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna, tekmovanje za najboljšo tematsko pot v letu 2011.

 

Namen te akcije je izboljšati kakovost življenja prebivalcev, prispevati k razvoju in urejenosti okolja, poleg tega pa seveda turistično privlačnost naše države, kot tudi boljšo promocijo v tujini.

 

Tekmovanja za najboljšo tematsko pot se lahko udeležijo vse tematske poti v Sloveniji, prijavijo pa jih lahko posamezniki, kraji, društva ali organizacije v Sloveniji, ki so nosilci, upravljalci ali oskrbniki teh poti. Pri tem tekmovanju šteje vtis, vodenje, sporočilnost in privlačnost temtske poti. Glede na vsebino se tematske poti delijo na zgodovinske, kulturne, romarske, naravoslovne, etnološke ter na gozdne učne poti, poti zavarovanih območij in arheološke poti.

 

Tematske poti, ki se bodo uvrstile na prva tri mesta, bodo na zaključni prireditvi 8. decembra 2011 prejele priznanja. Ta priznanja naj bi s predstavljanjem na vidnih mestih spodbujala sodelovanje pri prizadevanjih k urejenem okolju in promociji določenih krajev.

 

Več o tekmovanju preberite na strani  http://www.letogozdov.si/images/stories/razpis_za_naj_pot_2011.pdf in ne pozabite, da so take prireditve in natečaji pomembne ne le za promocijo v tujini, temveč tudi za prebivalce naše države, ki iščejo možnosti za kvalitetno in poučno preživljanje prostega časa.

 

 

Vir:http://www.letogozdov.si/images/stories/razpis_za_naj_pot_2011.pdf (18.09.2011)

Nina Pirc

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook