Kmetijstvo objavil

NAJTEŽJA BUČA IN NAJZANIMIVEJŠA ZBIRKA OKRASNIH BUČK

V sredo na sejmu mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA že tradicionalno poteka tudi zaključek nagradne akcije za najtežjo bučo in za najzanimivejšo zbirko okrasnih bučk.

Izbor so organizirali ČZD Kmečki glas kot medijski pokrovitelj, Pomurski sejem, ter podjetje Lotrič, laboratorij za meroslovje d.o.o. s svojo tehtnico in kot pokrovitelj glavne nagrade v višini 200 evrov.

 

V tekmovanju za najtežjo bučo so sodelovali: Bojan Kozminski  iz Biša, Trnovska vas, Ana Pal iz Zlatoličja, Starše in Franc Bratkovič iz Stanetincev, Cerkvenjak.

 V tekmovanju za najtežjo bučo sta se s svojimi kolekcijami malih okrasnih bučk pomerila Alenka Hari iz Sodišincev, Tišina  ter Bojan Kozminski iz Biša, Trnovska vas.

 Buče so tehtali Tamara Lavtar in Nataša Marn iz podjetja Lotrič, laboratorij za meroslovje d.o.o., Boris Erjavec, Pomurski sejem ter Peter Zadel, Kmečki glas. Člani komisije so tudi podelili nagrade.

 Kazalec tehtnice se je pri najtežji buči ustavil na teži 27,7 kilograma Ani Pal iz Zlatoličja, pošta Starše. Prejela je pokal in nagrado 200 evrov.

 Kot najzanimivejšo zbirko okrasnih buč pa je komisija ocenila kolekcijo Bojana Kozminskega iz Biša pri Trnovski vasi. Nagrajenec je za svoj dosežek prejel pokal in 50 evrov.

___________________________________________________________

 Podrobnejše informacije:

Mateja Jaklič, telefon: 02/5642 112, e-pošta: mateja.jaklic@pomurski-sejem.si

Miran Mate, odnosi z javnostmi, telefon 041 263 107, e-pošta: miran.mate@pomurski-sejem.si

Osvežene informacije: www.pomurski-sejem.si

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook