Kmetijstvo objavil

NAPOVED DOGODKOV ZA MEDIJE V TEM TEDNU

Sreda, 11. 7. 2012

Obisk ministra Republike srbske v Sloveniji

Na obisku v Sloveniji bo minister za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno upravljanje Republike srbske, Miroslav Milovanović. Na srečanju z ministrom za kmetijstvo in okolje Francem Bogovičem bosta ministra pregledala dosedanje sodelovanje na področju kmetijstva med Slovenijo in R Srbsko ter govorila o možnostih za nadaljnje sodelovanje na področju okolja, investicij v infrastrukturo in upravljanja z vodami.

Program obiska bomo medijem poslali naknadno

Mednarodna šola mladih rejcev

14:00   Državni sekretar Branko Ravnik se bo udeležil zaključne slovesnosti druge Mednarodne šole »Mladih rejcev 2012«, kjer bodo udeleženci te šole prikazali kaj se bodo v tem tednu naučili in kako se živali pripravi za razstave, kako se jih vodi in na kakšen način se jih predstavi publiki.

            (Lokacija: jahalnica Kmetijske šole Grm, Sevno 13, Novo mesto)

Podpis pisma o nameri za sodelovanje pri projektu Žive hiše Velika Preska

14:30   Minister Bogovič se bo udeležil predstavitve projekta Žive hiše Velika Preska. Po predstavitvi se bo udeležil podpisa pisma o nameri za sodelovanje pri tem projektu. Namen projekta je na inovativen način potencialnim kupcem, poslovnim partnerjem in tržnikom skozi izkustvo bivanja približati pasivno ali nizkoenergetsko hišo, opremljeno z najsodobnejšimi, okolju prijaznimi tehnologijami.

            (Lokacija: razvojna vas Velika Preska, krajevna skupnost Polšnik, Litija)

 

Četrtek, 12. 7. 2012

Zbor slovenskih hmeljarjev

17:00   Minister Bogovič se bo udeležil zbora slovenskih hmeljarjev, ki ga organizira KGZS. Na njem bodo predstavili aktivnosti za rešitev stanja v hmeljarstvu.

            (Lokacija: dvorana Hmezad KZ Petrovče z. o. o., Petrovče 1, Petrovče)

 

Petek, 13. 7. 2012

Srečanje ministra z varuhinjo človekovih pravic

13:00   Minister Bogovič se bo sestal z varuhinjo človekovih pravic, Zdenko Čebašek-Travnik. Tema razgovora so pobude državljanov, ki se nanašajo na področje kmetijstva in okolja.

            Srečanje je zaprto za javnost; ob začetku možen fototermin; po koncu je predvideno sporočilo za javnost.

(Lokacija: MKO)

 

Nedelja, 15. 7. 2012

Trški dnevi v Občini Žužemberk

18:00   Minister Bogovič se bo v Občini Žužemberk udeležil največje kulturno turistične prireditve v Suhi Krajini. Na večerni prireditvi bo s slavnostnim nagovorom otvoril »Trške dneve«.

(Lokacija: grajsko dvorišče grada Žužemberk)

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook