Kmetijstvo objavil

Napovednik dogodkov MKO

Ponedeljek, 21.  5.

Obisk veleposlanika Velike Britanije

13.00   Minister Franc Bogovič bo na vljudnostnem obisku sprejel britanskega veleposlanika, gospoda Andrewa Pagea.

(Lokacija: MKO, Dunajska 22, Ljubljana)

 

Sreda, 23. 5.

1. Vrh malega gospodarstva

14.00   Minister Franc Bogovič se bo udeležil 1. Vrha malega gospodarstva, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije, kjer bodo predstavljene trenutne razmere in analiza uresničevanja akta za mala podjetja. Na vrhu bodo udeleženci med drugim razpravljali tudi o ukrepih za hitrejši razvoj malega gospodarstva.

(Lokacija: Dom gospodarstva – dvorana A, Dimičeva 13, Ljubljana)

 

Četrtek, 24. 5.

 

Obisk ministra v Porabju

10.00   Minister Franc Bogovič bo obiskal Porabje, kjer se bo sestal z voditeljema krovnih organizacij slovenske manjšine – Državne slovenske samouprave, s katerima bo razpravljal o položaju slovenske manjšine na Madžarskem. V okviru obiska se bo sestal tudi z generalnim konzulom RS na Madžarskem ter vodstvom Razvojne agencije Slovenska krajina. Ob tej priložnosti bo obiskal hišo rokodelstva v Andovcih, si ogledal lokacijo bodoče vzorčne kmetije v Porabju, sprejel pa ga bo tudi župan občine Monošter. Srečal se bo tudi z direktorjem nacionalnega parka Örseg, ki obsega celotno področje Porabja.

Podroben program obiska bo medijem posredovan naknadno.

            (Lokacija: Porabje, Madžarska)

 

Okrogla miza »(Ne)znanje in stališča o GSO«

14.00   Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v okviru ciljnega raziskovalnega projekta »Socio-ekonomski dejavniki gojenja gensko spremenjenih rastlin v Sloveniji« organizira okroglo mizo, na kateri bodo predstavljene ugotovitve o stališčih Slovencev o gensko spremenjenih organizmih.

(Lokacija: Fakulteta za družbene vede – senatna soba, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana)

 

Obisk Krajinskega parka Goričko

16.00   Minister Franc Bogovič se bo srečal z direktorji in sodelavci naravnih parkov Slovenije ter predsednikom Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje DZ, s katerimi bo razpravljal o problematiki upravljanja v parkih in območjih Nature 2000. Med sprehodom po grajskem parku bo zasadil drevo ter si ogledal dobrote ekosocialne kmetije.

V okviru srečanja je predvidena tudi izjava za medije, zato bo podroben program obiska medijem posredovan naknadno.

            (Lokacija: Krajinski park Goričko)


 MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE


Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook