Kmetijstvo objavil

Napovednik dogodkov na MKO-ju ta teden

Ponedeljek in torek, 4. – 5. 6.

Neformalni Svet  kmetijskih ministrov

Minister Franc Bogovič se bo udeležil srečanja kmetijskih ministrov EU, s katerimi bo potekala razprava o kmetijsko-živilskem sektorju in zelenem gospodarstvu. Koncept zelene rasti je kot prvi opredelil OECD, kot pot iz trenutne gospodarske krize in pogoj za prihodnji razvoj, s katero se zagotavlja gospodarski razvoj ob hkratnem varovanju okolja in upoštevanju socialne kohezije, za uresničitev katerega pa je v prvi vrsti potrebno spremeniti vzorce proizvodnje in potrošnje v smeri večje trajnosti, učinkovitejše rabe virov, razvoja zelenih tehnologij in ustvarjanja zelenih delovnih mest.

(Lokacija: Horsens, Danska)

Sreda, 6. 6.

OECD »Presoja učinkovitosti okoljske politike RS (EPR)«

9.30     Minister Franc Bogovič se bo udeležil predstavitve zaključkov in priporočil EPR Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), kjer bo med drugim predstavljen pogled na zaključke in priporočila glede presoje učinkovitosti okoljske politike RS. Ob tej priložnosti bo tudi predstavljen koncept zelene rasti v OECD in Sloveniji ter možnostih za izhod iz krize.

Podrobnejši program dogodka bo medijem posredovan naknadno.

(Lokacija: Gregorčičeva 27, Ljubljana, velika sejna dvorana)

Otvoritev nove proizvodnje hale

16.00   Minister Franc Bogovič se bo skupaj z ministrom Radovanom Žerjavom udeležil odprtja nove proizvodne hale podjetja Siliko, proizvajalca gumi-tehničnih izdelkov. Pred tem dogodkom bo v Sevnici potekalo srečanje ministra Žerjava z gospodarstveniki o načrtovanih vladnih ukrepih za rast gospodarstva.

            (Lokacija: Siliko, Radna 3, Boštanj)

MKO

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook