Kmetijstvo objavil

Napovednik dogodkov na MKO-ju

Torek, 29.  5.

Srečanje ministra s predsednico Slovensko nemške gospodarske zbornice

9.00     Minister Franc Bogovič bo na vljudnostnem obisku sprejel predsednico Slovensko nemške gospodarske zbornice, Gertrud Rantzen. Med drugim bosta govorila tudi o podpori slovenske živilske industrije, predvsem na nemškem trgu in aktivnostih na področju okoljske politike v Sloveniji.

            Na začetku možen FOTOTERMIN; po zaključku predvideno sporočilo za javnost.

(Lokacija: MKO, Dunajska 22, Ljubljana)

 

Novinarska konferenca o kakovosti slovenskih kopalnih voda

10.00   Ministrstvo za kmetijstvo in okolje bo pred uradnim začetkom kopalne sezone v Sloveniji, na novinarski konferenci spregovorilo o kakovosti slovenskih kopalnih vod. V letu 2011, je bilo v okviru izvajanja zakonodaje o kopalnih vodah, preverjenih 47 kopališč. Od tega je zavezujočim vrednostim ustrezalo 100 % morskih in sladkovodnih kopališč, odlično oceno pa je prejelo 95,2 % morskih in 50 % sladkovodnih kopališč. Je letos tudi tako?

            (Lokacija: MKO, Litostrojska 54, Ljubljana)

 

Sreda, 30. 5.

Obisk Vlade RS v Pomurski regiji

Minister Franc Bogovič bo v okviru vladnega obiska v Pomurski regiji obiskal CERO Puconci, podjetje Mlinopek in Pomurske mlekarne. Državni sekretar Branko Ravnik pa se bo srečal s predstavniki javnih služb in obiskal Kmetijsko zadrugo Radgona.

Podrobnejši program obiska bo javnosti posredoval UKOM.

Petek, 1. 6.

 

Obisk ministra Bogoviča na Celjskem

Minister Franc Bogovič bo obiskal Celjsko, kjer se bo na temo zagotavljanja poplavne varnosti Spodnje Savinjske doline in izgradnje suhih zadrževalnikov na Savinji srečal z župani občin Braslovče, Vransko, Tabor, Prebold, Žalec in Celje. Minister se bo v okviru obiska udeležil tudi slovesnosti »1. obletnica podpisa posebne Deklaracije – zaveze o trajnostnem razvoju« in srečal s predstavniki Civilne iniciative Celje.

Podrobnejši program obiska bomo posredovali naknadno.

MKO


Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook