Zanimivosti objavil

OBVESTILO – MINISTER ŽIDAN IN KARDINAL TURKSON O VAROVANJU NARAVNIH VIROV IN SVETOVNEMU DNEVU ČEBEL

MINISTER ŽIDAN IN KARDINAL TURKSON O VAROVANJU NARAVNIH VIROV IN SVETOVNEMU DNEVU ČEBEL

Rim, 29. 9. 2016 – Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan z delegacijo se je danes srečal s kardinalom Petrom K.A. Turksonom, ki je predsednik papeškega Sveta za pravičnost in mir. V sklopu pristojnosti, s kateri se ukvarja ta papeški svet, sodijo področja naravnih virov, hrane in razvoja.

Minister mag. Dejan Židan je kardinalu Turksonu najprej predstavil slovensko pobudo, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel pri OZN ter današnjo polno podporo Odbora COAG na FAO. Sogovornika sta odprla več pomembnih tem, ki se nanašajo na področje prehrane, podrobneje spregovorila o pomeni in potrebi po varovanju naravnih virov, kjer sta izmenjala zelo podobna stališča. Posebej sta izpostavila pomen vode, vodnih virov za človeštvo, pri tem pa opozorila na nevarnost, ki jo prinaša privatizacija vodnih virov.

Minister je kardinalu v spomin na obisk podaril majhen leseni čebelnjak Anotna Janše, ob tem pa izrazil predlog slovenskih čebelarjev, da bi pravi čebelnjak postavili v vrtovih Vatikana, kot simbolno podporo čebelarstvu in slovenski pobudi.

VIR :

Ministrstvo za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook