Zanimivosti objavil

OBVESTILO – MINISTER ŽIDAN: »S PRIZADEVNIM DELOM ZAPOSLENIH STANJE V GOZDOVIH OBVLADLJIVO«

MINISTER ŽIDAN: »S PRIZADEVNIM DELOM ZAPOSLENIH STANJE V GOZDOVIH OBVLADLJIVO«

Ljubljana, 6. 1. 2017 – Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan se je včeraj udeležil podelitve priznanj zaposlenim v Zavodu za gozdove Slovenije (ZGS) za izjemno vestno in prizadevno delo. Priznanja je prejelo 16 zaposlenih in sicer po eden iz vsake organizacijske enote ZGS.

Slovenski gozdovi so v zadnjih letih močno pod udarom naravnih ujm, od žledoloma v letu 2014 do obsežnega napada podlubnikov v zadnjih dveh letih. Skrbno gospodarjenje z našim najpomembnejšim naravnim bogastvom zahteva strokovnost, prizadevno delo ter veliko spoštovanja in ljubezni do gozda vseh tistih, ki vključeni v gospodarjenje z gozdom. Minister mag. Dejan Židan je zato ob včerajšnji priložnosti pohvalil zaposlene na ZGS za uspešno delo v zahtevnih letih ter priznanja podelil skupaj z direktorjem Zavoda za gozdove Slovenije Damjanom Oražmom. »Zaposleni v zavodu so s svojim prizadevnim delom dosegli, da je težko stanje zaradi žledoloma in kasneje napada podlubnikov obvladljivo ter da se ukrepi in sanacijski načrt kvalitetno izvajajo,« je dejal minister. Spomnil je tudi, da bi po žledolomu in napadu podlubnikov v slovenskih gozdovih lahko doživeli veliko večje izgube, marsikje pa bi lahko celo ostali brez smreke. »Kako dopovedati ljudem, da bi brez vašega dobrega dela marsikje ostali brez dreves, sanacija pa bo sedaj iz istega razloga zato potekala pet, in ne 20 ali celo 30 let,« je poudaril mag. Židan. Po njegovih besedah so gozdarji vedno na voljo državi, ko jih nujno potrebuje. »Naloge opravite odlično in vesel sem, da po težkem večletnem obdobju zavod letošnje leto začenja kot je potrebno, z vsemi resursi.«

Direktor ZGS Damjan Oražem pa je v nagovoru nagrajene pohvalil in poudaril, da se marsikdo med njimi že tretje leto spopada z ekstremnimi razmerami v gozdu. Spomnil je tudi, da so bila zavodu pred več leti odvzeta znatna finančna sredstva, s čimer se je spopadal tudi zdajšnji minister in letos uspel prvič že v začetku leta zagotoviti sredstva, s katerimi lahko zavod normalno preživi. Zavod za gozdove Slovenije zagotavlja storitve javne gozdarske službe za vse slovenske gozdove. Temelj odličnosti in uspešnosti Zavoda za gozdove Slovenije so njegovi zaposleni, njihova prizadevnost in medsebojno sodelovanje. S podelitvijo priznanj za izjemno vestno in prizadevno delo sodelavcem ZGS želijo izpostaviti tiste zaposlene, ki svoje naloge opravljajo nadpovprečno uspešno, strokovno, imajo pozitiven odnos do dela in svojih sodelavcev in s tem vidno prispevajo k rezultatom inštitucije kot je ZGS.

VIR : www.mkgp.gov.si

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook