Zanimivosti objavil

Odličen recept za jesensko romantično večerjo


Sestavine:

2 sveži hruški,

1 limona,

200 ml rdečega vina,

1 žlica belega martinija,

3 žlice sladkorja,

1 žlička mletega cimeta,

4 klinčki

Priprava:

Najprej nastrgamo limonino lupinico. Na kuhalnik postavimo ozek in visok lonec, v katerem segrejemo rdeče vino, martini, sladkor, cimet, klinčke in nazadnje dodamo limonino lupino.

Hruške operemo in olupimo, peclja pa pustimo. Hruške postavimo v pripravljen lonec in tesno pokrijemo ter dušimo 15 minut na majhnem ognju. Večkrat sadeže povaljamo na pripravljeni tekočini. Kuhani hruški odstavimo in ohladimo.

Še topli postavimo na desertni krožnik in jo po želji okrasimo s smetano.

Ta prijetna sladica je kot nalašč za jesensko romantično večerjo.

Povzeto po: http://okusno.je/recept/hruške-v-rdecem-vinu

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook