Zanimivosti objavil

ODPRLI SMO VRATA BIOTEHNIŠKEGA CENTRA NAKLO

Pomladni dnevi nas kar kličejo v naravo in sploh ne moremo govoriti o pomladni utrujenosti. Pri nas v Biotehniškem centru smo nenehno v pogonu, saj si dogodki in aktivnosti sledijo ena za drugo. V četrtek, 12. 4. 2012 smo pripravili dan odprtih vrat z naslovom: VRT NA BALKONU IN TERASI.

 

Namen dneva odprtih vrat je, da predstavimo javnosti naše dejavnosti od izobraževanja dijakov, praktičnega znanja, ki so ga pridobili, veščine komuniciranja in trženja.

Javnost želimo tudi seznanjati z novostmi s področja hortikulture, glede uporabe zelišč, trendi v zasaditvah cvetličnih korit in ozaveščati o ekoloških sadikah, večji samooskrbi in skrbi za čim bolj kvalitetno hrano.

Vsi nas »bombardirajo« z veliko informacij, kako je vse eko in bio. Vendar kako se odločiti, kako pravilno in uspešno zasaditi na mali površini (balkon ali terasa), katere kombinacije so dobre in katere slabe, na kaj vse moramo biti pozorni pri negi in oskrbi ekoloških rastlin, smo želeli seznaniti naše obiskovalce na strokovnih predavanjih.

Povabili smo predavatelje, ki so strokovnjaki s tega področja in so predstavili na kakšen način lahko uredimo svoje balkone in terase.

mag. Sabina ŠEGULA je predstavila vrtove na balkonu, ki jih je videla V Vatikanu in drugod po Evropi in jih primerjala z našimi balkoni. Sabina Šegula je predavateljica na višji ter učiteljica za področje floristike na srednji strokovni šoli Biotehniškega centra.

Nataša BUČAR DRAKSLER je predstavila užitne vrtove na strehah, terasah in balkonih.

Irena ROZMAN FATTORI je prikazala nekaj zanimivih primerov ureditve balkonov in teras kot podaljšek bivalnega prostora.

Modest MOTALN je urejevalec vrtov z dušo in telesom. Tokrat pa je nekaj svojega navdušenja prenesel tudi na poslušalce in predstavil nekaj svojih zamisli kako urediti balkon oz. teraso.

Obenem pa smo predstavili tudi naše šolske dejavnosti. Dijaki hortikulturnega področja so v rastlinjakih vzgojili že veliko sadik balkonskega cvetja, ekoloških sadik vrtnin, zelišč,..

Naredili so že tudi zasaditve zelišč. Vse to imamo v svoji trgovini in seveda so predstavili in ponudili obiskovalcem. Na ogled smo pripravili tudi vzorčne zasaditve cvetličnih korit in pripravili strokovne nasvete in predstavitve.

Dijaki programa slaščičar in pek so spekli različne slaščice in pekovsko pecivo.

Obenem pa smo vsem zainteresiranim razkazali tudi šolske prostore in posestvo.

Zapisala: Majda Kolenc Artiček, vodja promocije

 

 

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook