Čebelarstvo objavil

ODPRTJE ČEBELARSKE UČNE POTI: »PO POTI SLOVENSKEGA ČEBELARSTVA IN KRANJSKE SIVKE«

Čebelarstvo je ena izmed najstarejših in tradicionalnih dejavnosti na slovenskem podeželju. Le redkokje na svetu boste srečali narod, ki je tako navezan na čebele, kot smo Slovenci. Med tisoč prebivalci Slovenije smo namreč kar štirje čebelarji. Smo ljudje z ljubeznijo do čebel in izrazitim občutkom za ohranjanje narave, zato čebelarjenju upravičeno pravimo »poezija kmetijstva«.

 

Človeka že od nekdaj navdušuje skrivnostni svet življenja čebel. Seveda ta ni zanimiv samo za čebelarje, ampak ga radi spoznavajo tudi drugi ljudje. Da bi spoznali tradicijo slovenskega čebelarstva, našo avtohtono kranjsko čebelo, bivališča čebel, alternativne opraševalce, pomen čebel za naše okolje, itd. Vas vabimo, da se nam pridružite na odprtju čebelarske učne poti, ki smo jo poimenovali: »Po poti slovenskega čebelarstva in kranjske sivke«.

 

Odprtje učne poti bo potekalo v nedeljo, 21. aprila 2013 s pričetkom ob 14.30 uri.

 

Vabimo Vas, da se nam pridružite in z nami ob odprtju učne poti obeležite Dan Zemlje, ki ga 22. aprila obeležujemo po vsem svetu! Ob 16.00 uri pa bo ob kapelici Svetega Ambroža, potekala maša za vse preminule čebelarje in za priprošnjo za dobro letino.

 

Vljudno vabljeni!

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook