OKUSI VIPAVSKE 2012 – FESTIVAL VINA IN KULINARIKE

Vipavska dolina ima bogato tradicijo proizvodnje kakovostnih živilskih izdelkov – od vina, sadja in zelenjave, mlečnih in mesnih izdelkov do žitnih izdelkov, sokov in podobno. Nekateri avtohtoni izdelki iz doline imajo tudi zaščiteno poreklo ali označbo.

V nedeljo, 13. in ponedeljek, 14. maja 2012 bo v dvorcu Zemono, potekal že 6. festival vipavskega vina in kulinarike, OKUSI VIPAVSKE 2012.

Festival velja za vrhunski vinsko kulinarični dogodek, kjer lahko obiskovalci poizkusite preko 100 različnih izbranih vin in se pridružite zanimivim kulinaričnim delavnicam

PROGRAM 2012:

NEDELJA, 13. maj 2012, 15.00–21.00

15.00–21.00 Vino in kulinarika

15.00–21.00 Degustacije: Vina vinarjev Vipavske doline in gostov iz Iloka

15.00–21.00 Monografija Vipavska – barve, vonji, okusi

15.00–21.00 Vipavska tržnica (siri, med, oljčno olje, piranski brancin idr.)

 16.00–17.00 Predavanje, delavnica* Toni Gomišček: Sir: predjed ali poobedek?

18.00–19.00 Predavanje, delavnica* Toni Gomišček: Tekoče zlato: ekstra deviško oljčno olje

 Vstopnina: 15 €, kavcija za kozarec: 5 €. V ceno vstopnine je vključena topla jed (17.00 – 19.00).

*Število mest je omejeno. Priporočamo predhodne prijave na (0)5 365 36 00 ali na blagajni festivala.

 

PONEDELJEK, 14. maj 2012, 15.00–22.00

12.00–15.00 Vino in kulinarika – Kulinarična delavnica* Ernesto Iaccarino: Materia prima

Ernesto Iaccarino, znan ne le po ustvarjalnosti v kuhinji, ampak tudi po uporabi sestavin najboljše kakovosti, ki jih na posestvu “Le Peracciole” pridelujejo večinoma sami. Velik pomen daje sezonskim sestavinam in mediteranskem stilu, navdih pa črpa iz receptov, ki so se tu ohranili več tisoč let. Inovativnost in kreativnost je zelo pomembna lastnost njegove kuhinje, obenem pa je v njej čutiti izraz lokalne kulture. Skozi kuhinjo tako na čudovit način predstavlja kulturo svoje dežele ter navade in običaje ljudi.

15.00–22.00 Vinsko-kulinarične degustacije: Vina vinarjev Vipavske doline in gostov iz Iloka ter kulinarika izbranih gostincev

15.00–22.00 Monografija Vipavska – barve, vonji, okusi

 17.00–18.00 Predavanje, delavnica* doc.dr. Boris Kovač, tehnični direktor Mlinotest d.d.: Pira in ajda – starodavni žiti prihodnosti

19.00–20.00 Predavanje, delavnica* Toni Gomišček: Kitare naše radosti: Vipavski pršut

 Vstopnina: 15 €, kavcija za kozarec: 5 €.

*Število mest je omejeno. Priporočamo predhodne prijave na (0)5 365 36 00 ali na blagajni festivala.

 

Vir in več informacij najdete na:

http://www.okusi-vipavske.si/

M.V.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook