Vrtnarstvo objavil

POMLAD OKOLI NAS IN NA BIOTEHNIŠKEM CENTRU NAKLO

Pomladni dnevi kar kličejo v naravo in sploh ne moremo govoriti o pomladni utrujenosti. pri nas v Biotehniškem centru smo nenehno v pogonu, saj si dogodki in aktivnosti sledijo ena za drugo.
Prihaja obdobje različnih tekmovanj na državni ravni. Cvetličarji in vrtnarji so bili na sejmu Flora, kjer je potekala olimpiada poklicev za cvetličarje in državno tekmovanje za vrtnarje. Zdržena ekipa dijakinje iz Biotehniškega centra Naklo in cvetličarke iz cvetličarne “Rožcar” sta osvojili prvo mesto in bosta Slovenijo zastopali v oktobru mesecu na Evroskillu v Belgiji. Tudi drugje naši dijaki dosegajo visoke uvrstitve. Tekmovali so v ekokvizu na temo ODPADKI, VODA IN PREHRANA in v kategoriji gimnazijci dosegli 2.mesto (Manca Hudobivnik9, v kategoriji srednjih strokovnih šol pa 3.mesto (Katja Hladnik). Sodelovali smo tudi v akciji Očistimo Slovenijo. Aljaž Mulej pa je dosegel srebrno priznanje na tekmovanju iz biologije.
Seveda smo aktivni tudi na drugih področjih, saj nas vabijo na različne dogodke. tako smo predstavljali poročne trende v Zagrebu, Varaždinu. Tudi letos sta dva naša učitelja (Šegula in Ribič) povabljena v Vatikan na krasitev bazolike sv. Petra skupaj z vatikanskimi vrtnarji.
Izpeljali smo mednarodni natečal FESTIVAL POMLADI in velikonočno razstavo.
V aprili pa pripravljamo Dan odprtih vrat z naslovom: VRT NA BALKONU IN TERASI z znanimi slovenskimi strokovanjaki:Nataša Bučar Draksler, Irena Rozman Fattori in Modest Motaln. Predavanja so za obiskovalce brezplačna. Obenem pa smo za obiskovalce pripravili tudi praktične delavnice, svetovanje glede zasaditve korit, veliko ekoloških sadik, semen in ostalih ekoloških izdelkov, ki jih izdelujejo naši dijaki v okviru praktičnih modulov.
Za več informacij sem vedno dosegljiva na tel. 051 444 154 ali po e-pošti: majda.kolenc1@guest.arnes.si.
Nekaj dodatanega slikovnega in tekstovnega gradiva vam pošiljam v priponki. Ravno tako tudi povabilo na Dan odprtih vrat. Povabite svoje znance in prijatelje..
Želim vam prijeten dan in če lahko objavite na vaših spletnih straneh, bom zelo vesela in že v naprej hvala.
Majda Kolenc Artiček, vodja promocije

Biotehniški center Naklo
T: 04 27 72 128
M: 051 444 154

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook