Zanimivosti objavil

Poznamo Vranešo?

Daleč od bučnih mest in hitrega življenja, zaustavljena v času in spominu, leži etno eko vas Vraneša (Srbija). Obronki planine Zlatar ohranjajo ta popolni mir s svojimi nepreglednimi gozdovi, pašniki, rekami in jezeri. Kot najlepša oaza miru je vasica Vraneša zgrajena v macesnovem gozdu, ki se na nadmorski višini 943 metrov razprostira vse do Zlatarskega jezera. Steze zdravja vodijo do raznih razglednih točk s katerih vam bo ob pogledu na Radoinjsko jezero zastal dih.

Skupaj z razkošno, nedotaknjeno naravo in dobrimi ljudmi je lastnik Leon Srnec iz Celja uspešno združil svojo poslovno filozofijo s praktičnim naravnim načinom življenja. V tem raju na zemlji, daleč od mestnega vrveža, lahko doživite vse tisto za kar ste bili prikrajšani zaradi vsiljenega načina razmišljanja.

Vas je zgrajena po načelih tradicionalne srbske gradnje starih lokalnih podeželskih objektov. Kompleks etno eko vasi Vraneša tvori glavna zgradba Krona, ki ima na treh nivojih  400 kvadratnih metrov bivalne površine. Tu se nahajajo: restavracija z ognjiščem, kuhinja, terasa, poslovnim prostor, predavalnica, etno trgovinica, recepcija, 2 ekskluzivna apartmaja, etno wellnes in bazen. Ambient vasi pa dopolnjuje tudi pet bungalovov s po 40 kvadratov bivalne površine. Vsak bungalov ima dve dvoposteljni sobi in kamin. Praktična razporeditev in udobno domačno vzdušje omogoča najem bungalova kot celote, ali samo posamezne sobe. Osebje je tiho, skrbno in zelo intelektualno podkovano, tako da lahko bivanje v vasici postane tako pomlajevalno lenarjenje kot tudi zelo aktivno počitnikovanje.

Eko wellnes je edinstven zaradi svojih visokih standardov in umetniške arkitekture. Vsebuje rusko banjo, finsko sauno, ledeno pečino, sobo za masažo in svetlobno terapijo ter vital bar. Zimsko-letni bazen pa je povezan s posebno toplotno povezavo iz centralne zgradbe. Naselje ponuja ekskluzivno bivanje že zaradi majhnega števila gostov (max. 26) in ekološko osveščenega osebja. Na posestvu je tudi fontana, pekarna, kotički za počivanje in druženje, steze zdravja, parkirišče in pristajališče za helikopter.


Objekti so zgrajeni iz avtentičnih naravnih materialov pridobljenih iz okoliških krajev (črni bor, kamen, …). Les je premazan in zaščiten z naravno smolo, vse hiše pa so pokrite z ročno nasekanimi skodlami. Vso pohištvo je ročno izdelano iz črnega bora in javorja. Avtentičen izgled vasi so omogočile spretne umetniške roke Čedomirja Matovića in njegovih mojstrov. Posteljnina, prti in ostala notranja oprema pa je ročno izdelana pod strokovnim vodstvom eko tima.

Spoj starega in novega v prekrasno ohranjeni naravi je v popolnem ravnotežju, ki nas opominja na najpomembnejše in daje novo energijo in vitalnost.(Vir: www.etnopoint.rs)

P.K.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook