Predstavitev zelenjadarstva v Sloveniji na sejmu Narava-zdravje

SPOŠTOVANE ČLANICE GIZ SLOVENSKA ZELENJAVA IN SPOŠTOVANI PRIDELOVALCI ZELENJAVE!

 

V okviru 43. sejma Narava–zdravje, ki se bo na Gospodarskem razstavišču odvil od 11. do 14. oktobra 2012 v Ljubljani, bo v dogovoru z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje potekala predstavitev zelenjadarstva v Sloveniji.

Namen in cilji predstavitve so:

  • predstaviti pestrost pridelave zelenjave v Sloveniji
  • predstaviti pomen uživanja lokalno pridelane zelenjave
  • usmeriti pozornost potrošnika v kontrolo geografskega porekla, sledljivosti, kakovosti ter oznak načina pridelave ( ekološko, integrirano …)

Ministrstvo bo zato pripravilo sporočilno izobraževalne panoje ter kuhinjo, v kateri se bo demonstrirala priprava zelenjave, ki ohranja njeno kakovost. Skupaj z Ministrstvom za zdravje se dogovarjamo za predavanja, namenjena odgovornim za pripravo hrane v vrtcih in šolah, s katerimi želimo predstaviti pomen zelenjave v prehrani ter prednosti uživanja sveže, lokalne in sezonske zelenjave.

Seveda pa bo takšna predstavitev še bolj učinkovita, če se boste v čim večjem številu na njej predstavili tudi zadruge in sami pridelovalci zelenjave.

Zato smo posebej za vas članice GIZ zelenjave in vaše pridelovalce zelenjave pripravili dve različici ponudbe (glej priponko) za nastop na tej prireditvi, ki jo poleg bolj podrobne predstavitve sejma Narava–zdravje najdete priloženo temu dopisu. Obenem Vas vljudno prosimo, da  o tem obvestite tudi Vaše pridelovalce.

GIZ SLOVENSKA ZELENJAVA Vam omogoča, da boste lahko razstavljali in prodajali svoje pridelke po 60% nižji ceni. Svoje pridelke lahko razstavljate za 203,00 €. Rok za prijavo je 11.9.2012.

Sejem Narava-zdravje je prodajne narave, zato verjamemo, da se vam bo nastop na tej prireditvi v vseh pogledih obrestoval.

Za več informacij: Ivan Bučar, predsednik GIZ SLOVENSKA ZELENJAVA (041/744-282)

 

Lepo pozdravljeni,                                                                                     GIZ SLOVENSKA ZELENJAVA

                                                                                                                                    Ivan Bučar

                                                                                                                                  Predsednik

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook