Čebelarstvo objavil

Prihodnost čebel

Čebelarstvo je pri nas postalo celo način življenja, saj imamo na 1000 prebivalcev kar štiri čebelarje, kar  je edinstven primer v svetu.

Potrebno je vedeti, da imajo čebelji pridelki  vpliv na naše zdravje. Priporočeno je, da uživamo med iz okolja kjer živimo, saj s tem zmanjšamo možnost za nastanek alergije. Uporabljamo jih za namene kulinarike in kozmetike pa tudi za potrebe ljudske medicine.  Priporočeno je, da uživamo čim bolj sveže čebelje izdelke, saj takrat vsebujejo največ hormonov, encimov….

Ampak pojavili so se novi škodljivci, ki povzročajo težave čebelarjem. Dejstvo pa je, da lahko tudi ljudje s svojim ravnanjem  delamo škodo čebelam;zastrupljanje…. .

Večina, ljudi trdi, da so za vse pomore krivi kmetje, ki s fitofarmacevtskimi  snovmi škropijo  kmetijske površine, sadovnjake, vinograde….

Človek izkorišča čebele zaradi svojih materialnih interesov. Danes dobiti bio med je že prava fantastika. Saj kmetje kmetijske površine, travnike… škropijo z gnojnico in tako na travnikih raste le nekvalitetna hrana. To je dokaz, da čebelam ostane zelo malo površin za nabiranje bio cvetnega prahu. To je samo en izmed dokazov, zakaj obolevajo čebele.

Sodobna tehnologija pa je čebelam naredila tudi nekaj škode. Ko se je pojavil radio in televizija smo tako čebelam kot senzibilnim živalim odvzeli v atmosferi naravne vibriacije oziroma frekvence. Pred tem je obstajala naravna mreža po kateri so se živali orientirale. Tega sedaj ni več in to je tudi eden izmed razlogov zakaj izginjajo čebele in je vedno manj medu.  Beli prečiščen sladkor, odvzem naravnih frekvenc , premalo površin za nabiranje cvetnega prahu… so vzroki za pomor čebel ne samo pri nas ampak tudi po svetu.

Prav zaradi teh razlogov čebele obolevajo, umirajo, zapuščajo ta planet, zaradi teh razlogov oboleva tudi človek

V zadnjih letih pa so se ljudje počasi začeli zavedati , kako pomembne so čebele in posledične njihovi izdelki. Kakšna je prihodnost čebel je težko reči, vsekakor pa bomo morali spremeniti odnos do čebelarstva in okolja.

 

 

 

Vir: revija Golica, 4. april 2013

http://www.pozitivke.net/article.php/Pomor-Cebel-Nasa-Prihodnost-Kmetje

 

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook