PRIPOROČILO ZA TRGATEV SREDNJE POZNIH SORT

Pri spremljanju dozorevanju  srednje poznih sort grozdja, pokazatelji zrelosti kažejo, da so srednje pozne sorte grozdja: beli pinot, chardonnay, zeleni silvanec, sivi pinot, sauvignon, traminec, rumeni muškat, kerner, modri pinot, modra frankinja, zweigelt  že dosegli tehnološko zrelost   za  želeno  pridelavo  deželnega vina in kakovostnega vina, v vinorodnem okolišu Štajerska Slovenija in  vinorodnem okolišu Prekmurje.

 
 Zaradi neenakomernega dozorevanja grozdja, pridelovalce  opozarjamo, da je potrebno individualno spremljanje dozorevanja grozdja v vinogradu, ter odločitev o pričetku trgatve prilagodijo cilju pridelave.

                                                        

Tudi v letošnjem letu je potreben pregled kakovosti in količina grozdja za vse kategorije vrhunskega vina, to je za vrhunsko vino in za vrhunska vina posebnih  kakovosti.

 
 Kontrolo kakovosti in količine grozdja, namenjenega predelavi v vrhunsko vino opravljajo pooblaščene organizacije za oceno vina, in sicer za vinorodno deželo Podravje: Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

 Vir: Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor

 

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook