Kmetijstvo objavil

Privlačne internetne strani za višjo raven ponudbe

Kmetijsko gozdarski zavod Celje v sodelovenju z drugimi sorodnimi organizacijami izvaja različne projekte, s katerimi želi pomagati pri dvigovanju kakovosti ponudbe turističnih kmetij Slovenije.  

V mednarodnem projektu Qualitool so v letu 2010 sodelovali z Latvijskim druženjem za turizem na podeželju Lauku Celotajs, Evropskih združenjem za turizem na podeželju ter sorodnimi organizacijami v Španiji, Grčiji in Bolgariji. Med najpomembnejšimi rezultati projekta so privlačno izdelane internetne strani (http://quality.eurogites.org).

Morda novica res ni čisto sveža, vendar pa so rezultati projekta vsekakor še vedno aktualni, saj lahko služijo kot pripomoček tistim, ki se ukvarjajo s turizmom na podeželju in s tem dvignejo kakovost svoje ponudbe. Te internetne strani so na voljo v kar 9 jezikih (tudi v slovenščini), na njih pa so predstavljeni kriteriji za kakovost nastanitvenih kapacitet na podeželju, ki so jih leta 2005 člani Evropskega združenja za turizem sprejeli na generalni skupščini.

 Minimalni kriteriji Evropskega združenja za turizem na podeželju vključujejo vidike, ki so razvrščeni v 5 skupin in so prisotni v sistemih kakovosti vseh članov združenja. Te skupine so: oprema, okolica, storitve pri ponudnikih nastavitve in njihovi okolici, nematerialni vidiki, kot npr. osebna pozornost, vzdušje, zasebnost itd., v zadnjo skupino pa sodi varnost.  Ti kriteriji so na voljo v obliki zloženke, ki jo lahko obiskovalci te internetne strani natisnejo, na internetni strani pa je so na voljo tudi fotografije dobrih in slabih primerov glede na kriterije.

Povezavo na internetne strani, ki vam bodo pomagale pri uspešnejšem opravljanju dejavnosti pri turizmu na podeželju, lahko poiščete na straneh Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje (www.kmetijskizavod-celje.si).

 
Nina Pirc

Vir:
  http://www.turisticnekmetije.si/aktualna-novica, 30.07.2011

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook