Gozdarstvo objavil

Priznanje za najbolj skrbne lastnike gozdov za leto 2011

Kdor pridno dela, prej ali slej poleg rezultatov dočaka tudi pohvalo in to dejstvo je potrdila tudi letošnja podelitev priznanj najbolj skrbnim lastnikom gozdov za letošnje iztekajoče se leto.

30. novembra je namreč Zavod za gozdove Slovenije izbral kar 14 lastnikov gozdov, podelitev priznanj je bilo že kar trinajsto po vrsti, udeležil pa se je je tudi minister Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, gospod mag. Dejan Zidan.

Kot vrednote dobrega ravnanja z gozdom, ki jih nagrajeni lastniki cenijo in upoštevajo, so bile izpostavljene življenjska povezanost z gozdovi in vsestranska skrb zanje ter stalno prizadevanje za varno delo v gozdu in zadostno usposobljenost za delo na tem področju. Pomembno je tudi, da v delo vključujejo tudi družinske člane, sami pa so dejavni v družbenem okolju, kjer nesebično delijo svoje znanje in dober odnos do gozda z drugimi.

Nagrajenci za najbolj skrbne lastnike gozdov so v letošnjem letu: Franc Pertinač – Branko, Celje; Lenko Martin, Nazarje; Maksimiljan Sušek, Slovenj Gradec; Srečko Šarh st., Maribor; Jože in Jožica Bovha, Murska Sobota ter Aljoša Franetič, Sežana. Sledijo pa še: Srečko Ipavec, Tolmin; Jože Soklič, Bled; Janez Vrhunc, Kranj; Franc Mrčun, Ljubljana; Lidija Žužek Šajn, Postojna; Miran Perhaj, Kočevje; Gregor Gešelj, Novo mesto in Anton Krajnc, Brežice

Prejemniki priznanj so vsekakor dober vzor vsem tistim, ki se ukvarjajo z gozdovi, pa tudi tistim, ki v gozdove zahajajo samo kot obiskovalci (Vir: http://www.letogozdov.si/novice/118-najbolj-skrbni-lastniki-gozda).

Nina Pirc

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook