Poljedelstvo objavil

Spomladanski kmetijsko – obrtni sejem bo v Komendi od 22. do 24. marca

Letošnji spomladanski sejem v Komendi bo že osemnajsti po vrsti. Tudi letos bodo na ogled vsi najnovejši kmetijski stroji, hlevska oprema, gradbena mehanizacija, poudarek bo na ogrevalni tehniki na biomaso. Seveda ne bo manjkala tudi ponudba turističnih kmetij in različnih obrtnih dejavnosti.

Program letošnjega spomladanskega sejma v Komendi

V petek  22. marca bo sejem odprt od 12.00 do 19.00

  • Ob 9.30 uri:  Predavanje in delavnica: Obnova travne ruše z demonstracijo kmetijske mehanizacije za vsajanje travne ruše. Predavatelj Anton Zavodnik, svetovalec za travništvo in gnojenje KGZS – Zavod Ljubljana. (za KOP program). Delavnica bo potekala v predavalnici konjeniškega kluba Komenda, Glavarjeva 98.
  • Ob 12.00 uri:  Odprtje sejma Konjeniški klub Komenda in občina Komenda v sodelovanju z: Ministrstvom za kmetijstvo in okolje in z Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije Nastopajoči: Folklorna skupina DU Komenda, Godba Komenda, Mažoretke Komenda, Vokalna skupina, Gostje iz Sremske Mitrovice – Tamburaški orkester in folklora Branko Radičević iz Sremske Mitrovice
  • Ob 14.00 uri: Zavod za gozdove Slovenije: Predstavitev varnega dela z motorno žago
  • Ob 15.00 uri: Sejem Komenda in Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga organizirata: Praktični prikaz in demonstracijo sodobne gozdarske mehanizacije in cepilnikov

Ob 19.30 uri: Nastop folklorne in tamburaške skupine iz Sremske Mitrovice v Šotoru pri hlevih.

  • Ob 20.00 uri: Zabavni program v šotoru s priznanimi ansambli.

V soboto 23. marca bo sejem odprt od 9.00 do 19.00

  • Ob 10.00 uri: Delavnica: Možnosti pridelave in prodaje soje na naših kmetijah. Predavateljica Damjana Iljaš, svetovalka za poljedelstvo, KGZS – Zavod Ljubljana (NI za KOP).  Delavnica bo potekala v predavalnici konjeniškega kluba Komenda, Glavarjeva 98.  Vabljeni vsi, ki bi se radi seznanili z novo kulturo. 
  • Razstava govedi v organizaciji GPZ

Program:  9.00 uri – dogon živali
               10.00 uri – Prva predstavitev živali
               14.00 uri – Druga predstavitev živali 

  • Ob 11.00 in 13.00 uri: Zavod za gozdove Slovenije: Predstavitev varnega dela z motorno žago

TRIKRAT DNEVNO: Praktični prikaz in demonstracija sodobne gozdarske mehanizacije in cepilnikov. Organizator Sejem Komenda in Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga

  • 20.00 : Zabavni program v šotoru s priznanimi ansambli

V nedeljo 24. marca bo sejem odprt od 8.00 do 18.20

Razstava govedi: v organizaciji GPZ

Program:  10.00 – Prva predstavitev živali
               14.00 – Druga predstavitev živali
               18.00 – Zaključek razstave

  • Ob 11.00 in 14.00 uri: Zavod za gozdove Slovenije: Predstavitev varnega dela z motorno žago

TRIKRAT DNEVNO: Praktični prikaz in demonstracija sodobne gozdarske mehanizacije in cepilnikov. Organizator Sejem Komenda in Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga.

Se­jem se uvr­šča med naj­več­je kme­tij­ske sej­me v Slo­ve­ni­ji. Na njem se vsako leto predstavlja več kot petsto razstavljavcev, med njimi so domala vsi najpomembnejši izdelovalci in prodajalci kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, opreme in orodja ter tudi številni ponudniki opreme za ureditev hiš in vrtov.  Medtem ko je prvi sejem v Komendi obsegal le 200 kvadratnih metrov razstavne površine, bo tokratni potekal že na več kot 30 tisoč kvadratnih metrih. Komendski sejem je vsakič tudi priložnost za izobraževanje, posvetovanje, predstavitve, druženje in razvedrilo. 

 Z.L.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook