Suhe in sveže slive

Slive kot dietna jed nam pomagajo pri ledvičnih boleznih, protinu, revmatizmu in boleznih jeter.

Čeprav so slive silno zdravilne, jim
dolgo niso posvečali pretirane pozornosti. Šele ko so odkrili, da
vsebujejo več antioksidantov kot katero koli drugo sadje, so postale
bolj zanimive.

Za slive velja, da so rahlo odvajalo, ki spodbujajo prebavo in pomagajo
ljudem, ki nimajo apetita. Vsem s težavami s prebavo svetujejo, naj
zvečer namočijo od pet do deset suhih sliv v vodi in jih, skupaj z vodo,
na tešče použijejo zjutraj. Ljudje, ki gredo na blato zelo redko ali
imajo zelo trdo blato, lahko povečajo odvajalni učinek sliv tako, da
pripravijo gosto slivovo kašo, ki jo vzamejo vsako jutro na tešče, po
eno do dve jedilni žlici. Uživati pa jih moramo v zmernih količinah.

1

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook