Kmetijstvo objavil

Ta petek tržnica ob dnevu slovenske hrane v avli Slovenijalesa

 Vlada RS je zato razglasila DAN SLOVENSKE HRANE, ki bo obeležen vsak tretji petek v novembru, letos 16. novembra. Z razglasitvijo dneva slovenske hrane smo domači hrani dali pomemben pečat, spodbujali bomo ozaveščanje javnosti o pomenu domače pridelave in predelave hrane ter uživanju le-te. Ta dan bo potekal tudi Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer bodo naši otroci v vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk zajtrkovali kruh, mleko, maslo, med in jabolka – vse domačega izvora. Ob tem bodo vzgojitelji in učitelji otrokom prenašali vsebine s področja kmetijstva, okolja, zdravega prehranjevanja in gibanja, čebelarstva, pomena lokalne pridelave in predelave itd. V aktivnosti se prav tako lahko vključijo vsi lokalni deležniki in svojo dejavnost, izkušnje predstavijo otrokom ter navezujejo stike. Več si lahko preberete na spletni strani www.tradicionalni-zajtrk.si

Vabimo vas, da se nam pridružite v avli poslopja Slovenijales in se udeležite tržnice ob dnevu slovenske hrane, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Tržnica bo potekala od 8. do 12. ure in je odlična priložnost, da poiskusite izdelke nekaterih naših domačih pridelovalcev in predelovalcev. Imeli pa boste tudi možnost kaj kupiti.

Naj dan slovenske hrane, postane prav vsak dan! Pridružimo se še odrasli našim najmlajšim in šolarjem ter se vsaj ta dan zahvalimo domačim pridelovalcem in predelovalcem in jejmo domačo hrano, pogovarjajmo se o pomenu lokalne trajnostne oskrbe!

Vljudno vabljeni!

 

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook